Тачи / Фото: VALDRIN XHEMAJ/EPA/EFE
12/04/2022 u 09:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Косовски обавјештајац тврди: Српске тајне службе су планирале атентат на Тачија

Башким Смакај тврди да је атентат покушан 2014. године, током првог меча који је одиграла фудбалска репрезентација Kосова

Бивши шеф Kосовске обавештајне агенције (KОА) Башким Смакај изјавио је да је KОА спријечила покушај атентата на бившег премијера Kосова Хашима Тачија 2014. године, током првог меча који је одиграла фудбалска репрезентација Kосова.

Он је за приштинску кабловску телевизију Т7 рекао да су косовске безбједносне институције континуирано радиле на спречавању дјеловања српских тајних служби.

image

Смакај

Фото: Телеграфи

- Безбједносне институције су се веома добро припремиле за ове игре на територији Kосова. Сјећате се 2009. године забране агената БИА (који су ухапшени приликом нуђења новца за изјаве о наводној трговини органа) и 2014. године, када је одиграна прва утакмица Kосова, спријечили смо напад који је српска тајна служба покренула на нашег лидера како би разбили ту празничну атмосферу- рекао је он.

Он је објаснио каква је методологија била припремљена за извршење атентата на косовске лидере на утакмици репрезентације Kосова.

- Снајпериста је био ангажован од српских елитних снага и тада, у сарадњи са партнерским службама, није негирао да је српска служба тако нешто планирала. Наши партнери и ја смо послали поруку Србији да то заустави и ухапси га. И ухапшен је. Радило се о искусном снајперисти који је дјеловао у Босни и Хрватској- закључио је Смакај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:59