Podgorica tuguje zajedno sa Beogradom / Lazar Ružić
29/05/2023 u 18:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kraj školske godine za đake „Ribnikara“, dogovoreno na sastanku s Vučićem

Završetak školske godine 2. juna je jedino rješenje za izlazak iz krize, navodi se u saopštenju grupe roditelja koja je pokrenula inicijativu

Školska godina za učenike OŠ "Vladislav Ribnikar" biće završena u petak, 2. juna, dogovoreno je na sastanku roditelja učenika te škole, predsjednika Aleksandra Vučića i predstavnika državnih organa.

Završetak školske godine 2. juna je jedino rješenje za izlazak iz krize, navodi se u saopštenju grupe roditelja koja je pokrenula inicijativu.

U Predsjedništvu je danas održan sastanak kojem su prisustvovali Milanka Negić, majka djevojčice Sofije Negić, koja je stradala u masakru 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, zatim Bojana Nedeljković – zamjenica predsjednika Savjeta roditelja, predstavnici svih relevantnih državnih ustanova i predsjednik Aleksandar Vučić.

Na sastanku je dogovoreno da se školska godina završi 2. juna, a da se od ponedjeljka 5. juna svi učenici „Ribnikara“ sastaju u OŠ „Sveti Sava“ u popodnevnoj smjeni, gdje će se održavati aktivnosti koje su za njih osmišljene.

U dijelu škole „Vladislav Ribnikar“, u koji se ulazi iz Ulice kralja Milutina, biće napravljen memorijalni centar, kao sjećanje na desetoro ubijenih u masakru u toj školi. Ovu inicijativu pokrenula je Milanka Negić, majka nastradale Sofije.

Kako se navodi u saopštenju roditelja, bojazan oko uspjeha djece i samih ocjena „biće riješen najbolje za djecu, koja ni na koji način neće biti oštećena“.

Roditelji su zahvalili svima koji su bili uz njih poslije tragedije.

Dio roditelja đaka škole „Vladislav Ribnikar“ iznieo je pred državne organe sedam zahtjeva, od kojih se jedan po jedan ispunjavaju.

Tako je Ministarstva prosvjete danas saopštilo da je poslije vanrednog inspekcijskog nadzora podnijelo predlog za razrješenje direktorke škole Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Prethodno je izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju škole, a Više javno tužilaštvo je saopštilo da je preuzelo pretkrivični postupak protiv M.K., majke dječaka K.K. koji je počinio masovno ubistvo u školi 3. maja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 04:27