/ - Александар Станковић, полицајац Ненад Вучковић Вучко (у средини) и Вељко Беливук (десно) на трибини (фото: КРИК)
22/01/2022 u 21:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"КРИК"-Тајне биљешке начелника Миленковића: Станковић прије убиства покушао да дође до Мићуновића

Станковићев шеф, вођа "Кавачког клана" Радоје Звицер, налазио се у Београду у данима прије и након убиства вође навијача, судећи по Миленковићевим записима

Роковник са амблемом БИА, који је одузет од бившег начелника полиције Дејана Миленковића и који је доказ против њега и његове шефице Дијане Хркаловић у поступку због злоупотреба у полицији, садржи биљешке о неким од кључних догађаја о криминалу, открива  портал KRIK.

Према наводима Крика, у тим се биљешкама помињу и "утицајне личности црногорског подземља.".

У биљешкама се помиње, како се наводи у чланку КРИК-а, Александар Станковић, звани Сале Мутави, вођа криминално-навијачке групе „Јањичари” (из које је настала група Вељка Беливука) назван „државним пројектом” и забиљежени су потези полиције након његовог убиства.

-Биљешке откривају и да се Хркаловић налазила у опасности од Јована Вукотића, шефа "Шкаљарског клана" за којег се сумња да је наручио Станковићево убиство. Наводи се и да је шеф „Шкаљараца” у контакту са познатим бизнисменом из Новог Пазара Јахом Међедовићем, који за КРИК каже: 'Познавати некога апсолутно не представља основ за сумњу и кривицу без обзира ко год да је у питању-наведено у истраживању.

-Роковници су послати на анализу. Испоставило се да далеко занимљивији садржај има роковник са ознаком БИА и низ биљежака из њега сада је доказни материјал против Миленковића који је оптужен за злоупотребу службеног положаја- пише у чланку КРИК-а. 

Биљешке откривају и да је Станковић непосредно прије убиства покушавао да ступи у контакт са Браниславом-Браном Мићуновићем из Црне Горе. 

-Сале Мутави тражио контакт са Браном Мићуновићем-пише у инспекторовој бијелешци са датумом 3.октобра 2016. године, наводи Крик.

Станковићев шеф, вођа "Кавачког клана" Радоје Звицер, налазио се у Београду у данима прије и након убиства вође навијача, судећи по Миленковићевим записима.

Станковић је убијен 13. октобра 2016.годие, док се налазио у свом аутомобилу у ширем центру Београда.

Након убиства Станковића, према забиљлешци са датумом 23.октобар 2016. године, истрага убиства је пребачена из београдске полиције на специјалну полицијску групу.

ОПШИРНИЈЕ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:51