/ foto: MUP SRBIJE
12/08/2022 u 09:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalić otkriva koje je policajce i biznismene Belivuk držao na Skaj vezi

Još na početku istrage otkriveno je da je glavni operativac za komunikacije koje su vodili preko Skaja, njihovo nabavljanje, održavanje i korišćenje bio Lalić

Srđan Lalić (37), jedan od najodanijih vojnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je posle godinu i po dana u pritvoru odlučio da progovori i ispriča sve tajne surove kriminalne grupe i njenih vođa, mogao bi da otkrije kome su vođe klana poklonile Skaj telefone za tajnu komunikaciju. 

Lalić je, podsjetimo, IT inženjer i stručnjak za kompjutere, a vodio je kompletnu brigu o Skaj telefonima za pripadnike klana i njihove saradnike, a otkriveno je da je on lično imao registrovanu platformu preko koje se koristila ova aplikacija, piše Blic.

Još na početku istrage otkriveno je da je glavni operativac za komunikacije koje su vodili preko Skaja, njihovo nabavljanje, održavanje i korišćenje bio Lalić.

Istražitelji su ostali šokirani kada su otkrili da je ovaj IT stručnjak bio najsuroviji i kada su u pitanju mučenja i likvidacije žrtava klana u Ritopeku - otkriva izvor Kurira.

Lalić je, prema nezvaničnim informacijama, odlučio i da progovori o vođi kavačkog klana Radoju Zviceru i njegovog vezi s Belivukovom grupom, ali i o ubistvu Mirka Kojića, kuma Marka Miljkovića. Kojić se zvanično vodi kao nestao, a javnosti je poslao poznat pošto mu se s Belivukom i Miljkovićem sudilo za ubistvo Vlastimira Miloševića u januaru 2017. u Beogradu. Na kraju postupka su oslobođeni.

- Nema sumnje da će biti pokrenuti novi postupci, jer je o ubistvu na šinama progovorio i drugi smvjedok-saradnik Nikola Spasojević - dodaje izvor Kurira.

Međutim, kako navodi, već dva pripadnika klana - Bojan Hrvatin i kum Marka Miljkovića Nikola Spasojević, progovorila su i do detalja opisala ulogu Belivuka i Miljkovića, ali i ostalih pripadnika kriminalne grupe u svakom zločinu. Zbog onoga što je Lalić ponudio da otkrije, kako dodaje, i on je dobio status okrivljenog svjedoka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:49