/ BELIVUK I MILJKOVIĆ
29/11/2022 u 10:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalić: Skaj sam dobio od Belivuka, a od "škaljaraca" smo preuzeli 700.000 eura

Lalić je ispričao da je grupa planirala ubistva Luke Perenčevića i Dejana Savića

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je svjedočenje Srđana Lalića protiv optuženih Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi. 

SKAJ APLIKACIJU KORISTILI I ZA UBISTVO NA ŠINAMA

Lalić je počeo svjedočenje o Skaj aplikaciji te ispričao da je sve dobio od Belivuka, pišu Novosti.

- Što se tiče Skaj aplikacija, prvi put sam koristio 2017. od Belivuka sam dobio na poklon, a posle ubistva na šinama sam taj nalog uništio. Od 2018. sam koristio drugi nalog, koji sam imao do hapšenja. Kad sam 2018. postao distributer prenio sam ga u svoju distributersku mrežu - rekao je Lalić.

Lalić je ispričao da je grupa planirala ubistva Luke Perenčevića i Dejana Savića. Nebojši Jankoviću je kavački klan isplatio 100.000 eura za ubistvo u Crnoj Gori.

- Pošto sam postao distributer za Skaj aplikaciju dobio sam pristup vlastitom portalu, kojim su napravljeni nalozi. Otvorio sam i web stranicu, koja je bila prevedena na osam jezika i tako privukao određeni broj klijenata. Dio klijenata sam dobio i od skaj menadžmenta - kaže Lalić.

OD ŠKALJARACA DOBILI 700.000 EURA

Za pultom za svjedočenje pristupio je okrivljeni saradnik Srđan Lalić. Naveo je da je prošli put propustio da govori o otmici I.S. koji je prema optužnici žrtva silovanja. Pojedini advokati su se pobunili zbog ovoga, ali je sudija rekao da bi ona sigurno u nastavku postupka Laliću postavila pitanje vezano za taj dio optužnice. Marko Miljković je tražio riječ i rekao da je prošli put Lalić govorio po tezama i da je između ostalog pričao o slučaju I.S, ali da nije pričao o otmici. Međutim, sudija je rekla Laliću da govori o tom događaju.

- Zatekao sam I.S. u separeu unutar restorana na stadionu, ali nije bio vezan. Rečeno da je špijunirao oko stadiona, da su ga mlađi navijači već pretukli i da je na stadionu već neko vrijeme. Otišao sam da provjerim priču. Razgovarao sam sa I.S. on ponavljao kako je plaćen hiljadu dinara da špijunira, ali bio je neuvjerljiv, nije bio kapacitet za to. Bilo je priče i o nekom seksualnom zlostavljanju, ali nisam baš siguran u to, da li je to bilo ili kao neka šala. Znam da mu je u vodu sipan kokain, da je bio pod dejstvom droge. Sugerisao sam da treba da ga puste, da se dogovori s njim da ne prijavi policiji. On je poslije pušten - ispričao je Lalić.

- Pomenuo bih da sam u ljeto 2020. sa Bojanom Hrvatinom, Markom Budimirom i još nekima, preuzeo u Novom Beogradu 700.000 eura od pripadnika škaljarskog klana. Taj novac smo odnijeli u jednu mjenjačnicu na Dorćolu, a prilikom otmice Milete Radulovića, rečeno da je taj novac odnijet kao avans za njegovo ubistvo - rekao je Lalić.

- Jednom prilikom sam 2020. godine, bio da pogledam neki automobil sa štekom, i tada mi je Belivuk pisao, tražio da jednom kontaktu, prebacim kilogram kokaina. Po tu drugu došao jedan Albanac - navodi Lalić i dodaje:

- Za učešće u "ratu" pripadnicima grupe isplaćivane nagrade, mislim za zasluge u radu između kavača i škaljara. Ja sam jednom dobio pet, drugi put deset hiljada eura. Kupio sam sa pojedinima placa kod Pančevačkog mosta, plac se vodio na oca braće Budimir. Dejan Lazarević, advokat, me je tokom mog boravka u pritvoru instruirao da cimera sa kojim sam boravio, da ga nagovorim da lažno svjedoči u ovom predmetu, da optuži tužitelje Babića i Ivanića da su Spasojeviću pripremali neke papire iz kojih moraju naučiti, da su mu pretili i ucenjivali.

ADVOKATI ODBRANE TRAŽILI SU DA LALIĆ NE PRIČA O SKAJ KOMUNIKACIJI

Jedan od advokata je rekao da Lalić danas ne može govoriti o Skaj komunikaciji, kako je to najavio na prethodnom pretresu. Tražio je da se to zabrani, jer nema odluke veća da se ta komunikacija izvodi kao dokaz. Na to je zamjenik tužitelja istaknuo da je Skaj komunikacija očito trn u oku obrane.

- Skaj komunikacija je korištena u kominikaciji. Ako okrivljeni saradnik priča o toj komunikaciji, priča o krivičnim djelima. Dokazi o tim krivičnim djelima su u toj komunikaciji, kako su izvršena krivična djela, ukljanjanje tijela. Zabranjivanje da Lalić priča o komunikaciji je zabranjivanje da priča o tim krivičnim djelima. Protivimo se zabrani da Lalić priča o skaj komunikaciji - naveo je tužitelj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. februar 2023 06:21