Сергеј Лавров / - фото: ЕПА
05/06/2022 u 10:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лавров: Са Вучићем ћу разговарати о свим темама од интереса за српске пријатеље

Он је навео да је Русија заинтересована да чује Вучићеве оцјене, као и других српских политичара о насталој ситуацији, као и да ће “веома занимљиво бити чути како оцјењују посредничку улогу ЕУ”

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров најавио је да ће са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду разговарати о свим темама које су од интереса за, како је навео, српске пријатеље.

Лавров је за Радио телевизију Републике Српске рекао да је Вучић прије неколико дана разговарао са Путином о гасу и да су постигли принципијелан договор, који би требало да буде конципиран у оквиру одговарајућих компанија.

Он је навео да је Русија заинтересована да чује Вучићеве оцјене, као и других српских политичара о насталој ситуацији, као и да ће “веома занимљиво бити чути како оцјењују посредничку улогу ЕУ”.

“Наравно, много је важно да разумемо процјене српског руководства и његове планове дјелатности за наредни период”, рекао је руски шеф диопломатије.

Говорећи о односу Русије према преговорима о будућности Косова, он је рекао да они морају да се заснивају на резолуцији 1244, додавши да је руски предсједник Владимир Путин више пута и на састанку са Вучићем и у својим јавним наступима нагласио да Русија апсолутно подржава став Србије и да ће подржати одлуку која ће бити прихватљива за српски народ.

Из Министарства спољних послова Русије најављено је да ће шеф руске дипломатије Сергеј Лавров 6. и 7. јуна посјетити Србију, где ће се састати са предсједником Александром Вучићем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:33