/ - ФОТО: FOTO: PRIVATNA ARHIVA/ NOVA S
28/05/2022 u 19:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лет Ер Србије за Тиват каснио више од седам сати, пилоту истекла смјена

Закон ми не дозвољава. Овако рано, како ми почињемо, ја не смијем да радим преко 10 сати. Што значи, да је моје вријеме управо истекло, казао је пилот

Лет Ер Србије који је требало да из Београда полети за Тиват у 10.10, кренуо је тек у 17.24, према подацима са сајта Аеродрома Никола Тесла, јавља Nova.rs.

Пилот се поподне обратио путницима и обавијестио их да је њему смјена готова и да морају да сачекају другу посаду, чује се на снимку који су пурници доставили порталу Nova.rs.

Никола Нешић из Крагујевца рекао је за портал Nova.rs испричао да је лет Ер Србије из Београда до Тивта, требало да буде јутрос у 10.10, па је у старту помјерен на 11.50. Пошто одлагање лета није било драстично, путници су сачекали тај термин, али онда им је поново јављено да се лет одлаже на 13.30.

Међутим, иако су тада путници ушли у авион, он није полетео у предвиђеном времену, а путници су се у међувремену искрцали из авиона. Пилот је путнике обавијестио да му се завршила смјена, те да ће морати да сачекају нову посаду.

-Закон ми не дозвољава. Овако рано, како ми почињемо, ја не смијем да радим преко 10 сати. Што значи, да је моје вријеме управо истекло, ја сједим сада са вама још пола сата. И ја чекам другу посаду. А мени би било лакше да вас сада избацим из авиона, да изађете у гејт, па онда кад дође друга посада да уђете. Ви сад и овако и онако не можете да кренете нигдје, због слота који ми имамо- чује се на снимку који је Никола доставио порталу Nova.rs.

Како је рекао, после тога су напустили авион и са собом узели сав ручни пртљаг, а поново су морали да прођу и безбједносну проверу.

Према подацима са сајта Аеродрома Никола Тесла, лет је реализован у 17.24.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:33