Мариника Тепић / - Н1
28/12/2023 u 19:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljekari zabrinuti za bubrege i jetru Marinike Tepić: Ne odustajem od protesta

Liderka opozicije u Srbiji 11 dana štrajkuje glađu

Potpredsjednica Stranka slobode i pravde Marinika Tepić koja 11 dana štrajkuje glađu poručila je da ne odustaje od protesta i da će nastaviti i dalje, bez obzira na ozbiljna upozorenja ljekara.

- Juče je bio kardiopregled i to je za sada u redu. Izašli smo iz perioda gdje infuzije održavaju stanje, pa se ubrzavaju rizici i sada ljekari brinu za bubrege i za jetru u prvom redu. Koristim i dalje infuzije, odbila sam proteinsku dozu intravenozno da unosim. Prate nas sada svakog dana, 24 sata. Kardiolog me pohvailio i rekao je da je ova vrsta izdržljivosti u odlučnosti, u glavi, u rješenosti - kaže Tepić, prenosi N1.

Govoreći o političkom raspletu krize ona je pohvalila zbližavanje grupacija koje to do sada nisu činile.

- U prvom redu to je inicijativa ProGlas, koja je zakazala veliki skup u subotu, u podne, i koja za sobom nosi izuzetna imena i javne ličnosti. Oni do sada nisu bili involvirani u politiku, ali se politika involvirala u njihove i naše živote. Pozvali su sve građane na skup u subotu, i jako je dobro što će se najavljenom skupu priključiti studenti i aktivisti - kazala je Tepić.

Prema njenim riječima, protest ProGlasa u subotu treba da bude "ogroman odjek" cijele pobune građana.

- Treba da znaju da ne stajemo i da ne prestajemo - dodala je Tepić.

Kazala je da očekuje formiranje međunarodne komisije ili mješovitog radnog tijela koje bi izršilo reviziju izbornog procesa, kako bi se došlo do zajedničkog rješenja – poništavanje izbora.

- Da se kaže da oni nisu ni legitimni, ni legalni - rekla je Tepić, koja je i potpredsjednica opozicione Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:17