/ Маја Гојковић
22/05/2021 u 06:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маjа Гоjковић отворила павиљон Србиjе на биjеналу у Венециjи

Поставка "Осми километар" ауторског тима "Модерни у Београду" увјерљиво свједочи о томе да Србија стваралаштвом и имагинациjом може да пружи вриједан допринос у суочавању са глобалним питањима нашег времена, казала је Гојковић

Србиjа је jош jедном показала да стваралаштвом и имагинациjом може да пружи вриједан допринос у суочавању са глобалним питањима нашег времена, рекла jе потпредсједница Владе и министар културе и информисања Маjа Гоjковић свечано отвараjући Павиљон Србиjе на 17. Међународном биjеналу архитектуре у Венециjи.

- Поставка "Осми километар" ауторског тима "Модерни у Београду" увјерљиво свједочи о томе - нагласила jе министарка, додаjући да оваj проjекат потврђуjе визионарску улогу умјетности, коjа "даjе моћ да се у тешкоћама и изазовима свог времена пронађе извор инспирациjе".

Комесар изложбе Слободан Jовић рекао jе да jе тема "Како ћемо живјети заjедно?", Хашима Саркиса, кустоса смотре, добила нова значења, а испред осам младих аутора изложбе "Модерни у Београду", Далиа Дуканац нагласила jе да су на задату тему одговорили изложбом коjа представља будућност рударског Бора, на метафоричком нивоу.

Послије свечаног отварања Маjа Гоjковић jе у Павиљону Србиjе угостила предсједника Биjенала Роберта Ћикута, и у разговору са њим изразила задовољство због успјешне сарадње и указала на могућности успостављање динамичниjих односа и у другим областима. Упутила му jе и позив да посјети Србиjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:13