/ - FOTO: MUP SRBIJE
01/06/2023 u 21:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majka masovnog ubice: Neka me ubije onaj kome će za mrvu da se olakša bol

Moj sin je onog dana, kada je pucao u djecu i nevine ljude, ubio i mene. Zakopao me živu, kazala je ona

Biljana Blažić, majka Uroša Blažića, koji je usmrtio osmoro ljudi u Duboni i Malom Orašju kod Mladenovca, progovorila je o svom sinu i masakru koji je je počinio, prenosi Blic.rs.

Detalji masakra u Mladenovcu: Ubica tokom bjekstva oteo taksistu, prijetio mu bombom

Ona kaže da žali za svakom žrtvom svog sina, da se moli za ozdravljenje onih koje je povrijedio, ali i da je, kao roditelj, bespovratno poražena i zgažena.

- Moj sin je onog dana, kada je pucao u djecu i nevine ljude, ubio i mene. Zakopao me živu. Neka me ubije onaj kome god će i za mrvu da se olakša bol i muka koju mu je moj Uroš nanio pucavši proklete noći - rekla je ona za Republiku.

Govoreći o satima koji su prethodili masakru, Biljana je ispričala:

- Prije nego je otišao od nas uveče, mene je poljubio, ocu rekao: "Ćao, bajane", a djedu da sutra ujutru u sedam naloži vatru i da će on doći da peku prase i jagnje. Ostavio je blatnjave patike da mu operem, otišao je u papučama. Tražio je da dodam maline u tortu koju sam spremala kad je odlazio. Baš ništa nije nagovještavalo da će da... Mislila sam da se ubio kad je ubio i ranio tolike ljude, ali su ga ujutru našli. Nemam snage ni života da bilo koga iz tih porodica sretnem, a kamoli pogledam u oči- kazala je ona.

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara. Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i prijetio mu da ga vozi.

(Republika, Blic)

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:37