Ana Volš sa majkom / -FOTO: FEJSBUK
10/01/2023 u 22:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majka nestale Ane Volš: Zvala me je, nisam se javila, prežaliti to ne mogu

Volš je nestala 1. januara kada je trebalo da ukrca na let iz Bostona za Vašington, ali nikada nije ušla u avion

Beograđanka Ana Volš poslala je svojoj majci veoma uznemirujuću poruku samo nekoliko dana prije nestanka, a potom je usledilo i nekoliko poziva na koje joj niko nije odgovorio.

Kako je Anina majka Milanka izjavila za srpske medije ćerka joj je iznenada 25. decembra poslala poruku u kojoj je pitala može li da dođe u Vašington već sjutradan.

- Mama, da li možeš sjutra da dođeš u Vašington? - napisala je Ana Volš svojoj majci.

Zatečena Milanka nije mogla iznenada da krene na tako dalek put, a u tom trenutku, iako joj je djelovalo čudno, nije pridavala toliki značaj toj poruci.

image
-FOTO: INSTAGRAM

Milanka navodi da ne može da prežali još jednu propuštenu priliku da se čuje sa svojom ćerkom Anom. To je bio poziv u novogodišnjoj noći. Milanka se ipak tada nije javila.

- Legla sam da spavam, a tek posle sam vidjela da me je Ana zvala. Vidjela sam propušteni poziv. Nisam htjela da je uznemiravam, da je zovem, jer je komunikacija otežana zbog vremenske razlike, a znam da je dosta radila. Sada mi je žao što nisam ostala budna duže, što nisam ustala i javila se. Iste večeri Ana je zvala i stariju sestru Aleksandru koja živi u Kanadi, ali je i ona spavala i nije čula telefon. Zvala je i kumu, ovdje u Beogradu, ali ni kuma se nije javila jer nije čula telefon zbog glasne muzike. Sada mi je žao što se nisam javila, ali niko ne zna šta će se dogoditi, šta je pred nama. Sada se nadam da će se sve dobro završiti, da ćemo se ponovo čuti - rekla je Milanka za beogradske medije.

Podsjetimo, Ana Volš nestala je 1. januara kada je trebalo da ukrca na let iz Bostona za Vašington, ali nikada nije ušla u avion. Od tog dana gubi joj se svaki trag.

image
-FOTO: INSTAGRAM

Policija je danima tragala za njom u oblasti oko njihove kuće u Kohasetu, gradu jugoistočno od Bostona. Takođe, kako se navodi, Anin telefon je lociran kod njene kuće 2. januara.

U međuvremenu, njen suprug Brajan Volš uhapšen je zbog ometanja istrage i obmanjivanja istražitelja, a u međuvremenu je policija u podrumu njihove kuće pronašla oštećen nož sa tragovima krvi kao i krv.

image

Ana sa suprugom Brajanom 

-FOTO: INSTAGRAM

Policija je pretresom Volšovog računara našla i pretrage na Guglu „kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma“ i „kako da se raskomada tijelo“.

Američki tužioci ranije su naveli da je Brajan Volš lagao policiju kada je rekao da je otišao da kupi sladoled svom sinu, dok je zapravo otišao u radnju da kupi sredstva za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara.

Kako prenose američki mediji pozivajući se na sudska dokumenta, Volš je nosio masku i rukavice kada je otišao u radnju u Roklandu 2. januara i sve je platio u gotovini.

Snimak kamera iz prodavnice pokazuje da je kupio opremu za čišćenje od 450 dolara, navode američki mediji i novinari.

Da stvar bude još sumnjivija, istražitelji koji tragaju za dokazima u slučaju nestanka Volš pronašli su kese za smeće pune krvi, sekiru, testeru, tepih kao i upotrebljena sredstva za čišćenje u blizini magacina u Pibodiju.

Trenutno je Brajan Volš optužen samo za obmanjivanje istražitelja. On za sada nije optužen za ubistvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 04:53