Siniša Mali / - INSTAGRAM
23/02/2023 u 14:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mali: Mnoge američke kompanije žele da posluju u Srbiji

Veoma je značajno što SAD i Srbija dijele strateške prioritete. Na primjer, Srbija postaje član EU i mi smo tu da pomognemo njenu transformaciju i da bude bliže EU, naglasio je Ginkel

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima 16 najvećih američkih kompanija, koje su u poseti Srbiji u organizaciji Američko-centralnoevropske asocijacije (ACEBA), prenosi Pink.

Predstavnici ACEBA razgovarali su juče sa premijerkom Anom Brnabić, potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministrom trgovine Tomislavom Momirovićem i ministrom privrede Radetom Bastom.

Otpravnik poslova Ambasade SAD u Beogradu Džon Ginkel, povodom posjete delegacije 16 najvećih američkih kompanija, izjavio je za Tanjug da su one zainteresovane za ulaganje u Srbiji i saradnju sa srpskim kompanijama.

Ginkel je istakao da jačanje ekonomskih veza doprinosi i sve boljim političkim odnosima Srbije i SAD.

"Veoma je značajno što SAD i Srbija dijele strateške prioritete. Na primjer, Srbija postaje član EU i mi smo tu da pomognemo njenu transformaciju i da bude bliže EU", naglasio je Ginkel.

Prema njegovim riječima, te kompanije došle su u Srbiju zato što je Srbija dobro mjesto za biznis.

Ginkel je naveo je da su američke kompanije, koje već posluju u Srbiji zadovoljne svojim investicijama, kao i da dovoljno o tome govore činjenice da su američke kompanije od 2001. investirale više od četiri milijarde dolara i zapošljavaju sada više od 30.000 ljudi.

"Zato i mnoge druge američke kompanije žele da dođu na ovo tržište i posluju ovdje", naglasio je Ginkel.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:38