/ - PHOTO BY STEVE WOODS ON UNSPLASH
13/05/2023 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Masakr planiran mjesec dana: Dječak se informisao o masovnim ubicama

Dječak je, prema navodima medija, bio "oduševljen" zloglasnim meksičkim narko-bosom El Čapom

Dječak (13)  koji je osumnjičen za ubistvo devet i ranjavanje sedam osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u srijedu 3. maja, svakodnevno se na internetu informisao o najvećim serijskim ubicama iz cijelog svijeta.

Dječak je, prema navodima medija, bio "oduševljen" zloglasnim meksičkim narko-bosom El Čapom.

- Ostali smo u čudu kada smo došli do saznanja da mu je svakodnevna pretraga bila o tome ko su najmasovnije ubice širom svijeta. Kako su ubijali, šta su koristili, ko su im bile žrtve...Često je pretraživao i El Čapa tražeći nove informacije o njemu - kaže izvor upućen u istragu, pišu Novosti.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni dječak je gledao filmove i serije koji su prikazivali patnju porodica koje su izgubile svoje voljene. Masakr je planirao mjesec dana, na njegovom stolu su pronađene dvije ceduljice. Na jednoj je bila iscrtana mapa škole, a na drugoj spisak imena djece za likvidaciju. Na spisku je bilo 16 djece, a sumnja se da su se ta djeca našla na spisku jer su navodno bila bolja od njega.

Dječak je takođe na internetu istraživao Krivični zakon Republike Srbije. Nije pokazao ni trunku kajanja, bio je hladan. Trenutno se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu. U školu je došao sa dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela koje je imao u rancu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 07:26