viski, ilustracija, Unsplash / - VISKI, ILUSTRACIJA, UNSPLASH
16/09/2023 u 17:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Medicinski fakultet u Nišu greškom naručio 200 flaša viskija

Dekanica Dobrila Stanković Đorđević kaže da je to greška, da će je ispraviti i da će naručiti količinu istu kao prethodnih godina, a da je viski potreban za proslavu Dana fakulteta, slave i Nove godine

Ukupno 100 flaša Balantajnsa, kao i po 50 flaša Čivasa i Džonija Vokera naručio je niški Medicinski fakultet u sklopu javne nabavke vrijedne 1,5 miliona dinara.

Dekanica Dobrila Stanković Đorđević kaže da je to greška, da će je ispraviti i da će naručiti količinu istu kao prethodnih godina, a da je viski potreban za proslavu Dana fakulteta, slave i Nove godine, prenose Južne vijesti. 

Niški Medicinski javnu nabavku je raspisao pod oznakom “pića, duvan i srodni proizvodi”. Na spisku nema duvana, ali ima 200 flaša viskija, od po 0,7 litara.

Stanković Đorđević kaže da je osoba zadužena za trebovanje juče uputila dopis Službi za javne nabavke da je napravljena greška, prenose Južne vijesti.

„Medicinski fakultet je poslao na objavljivanje javnu nabavku za piće i srodne proizvode u ponedjeljak 11. septembra. Osoba zadužena za trebovanje je 13. septembra uputila dopis Službi za javne navke da je napravljena greška u zahtjevu za nabavku viskija“, navodi dekanica.

Objašnjava da Služba za javne nabavke priprema izmenu konkursne dokumentacije i da će trebovana količina viskija biti ista kao i prethodnih nekoliko godina.

Međutim, ne precizira koja je to količina, a na Portalu javnih nabavki nema sličnih tendera Medicinskog fakulteta u Nišu za 2022. i 2021. godinu.

Na pitanje zbog čega je nemedicinsko alkoholno piće potrebno jednom fakultetu, dekanica odgovara – za proslavu Dana fakulteta, za slavu i proslavu Nove godine.

„Alkoholna pića se ne piju van organizovanih koktela povodom navedenih proslava“, poručuje Stanković Đorđević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jun 2024 17:22