/ FOTO:FONET/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE
09/06/2022 u 08:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Михајловић: Ако смо пријатељи са Русима, Лавров није требало да дође у овом тренутку

Добро је што је отказана посјета, Србија је стављена у компликовану ситуацију, казала је она

Потпредсједница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, изјавила је за Јуроњуз да је добро што је отказана најављена посјета министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Србији јер је и сама најаве то посјете ставила Србију у компликовану позицију.

- Сама најава посјете руског министра спољних послова Сергеја Лаврова била компликована за Србију и за предсједника Александра Вучића. Трудимо се да опстанемо у енергетском, финансијском и политичком смислу у тренутку који је заиста тежак и мислим да нам је најмање потребно да се преко наших леђа решавају свјетска питања- објаснила је Михајловић.

Она је подсјетила да се неијретко може чути како су Србија у Русија највећи пријатељи.

- Ако су нам пријатељи, пошто говоре да јесу, онда није требало да планира дође у овом тренутку, да не идем у ону крајност да кажем да је требало да нас замоле да им уведемо санкције. Мислим да је добро што руски министар сада није дошао у посету Србији, и морамо да размислимо о нашем путу даље, а Србија се јасно опредијелила за пут ка ЕУ, што је рекао и Вучић- закључила је Михајловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:44