Мика Алексић / - Принтскрин/РТС
28/10/2021 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мика Алексић данас први пут на суду због четири силовања

Власник школе глуме на припремно рочиште долази из кућног притвора са наногицом

Пред Вишим судом у Београду данас ће бити одржано припремно рочиште власнику школе глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Припремно рочиште биће затворено за јавност, а Алексић ће се први пут кратко изјаснити о кривици, пише Блиц.

– Оптужени Мирослав Алексић данас ће на припреном рочишту бити обавијештен о својим правима и биће упитан да ли их разумије, да ли је примио оптужницу и како се изјашњава поводом ње – каже Југослав Тинтор који у овом случају заступа жртве Милену Радуловић и Иву Илинчић.

Послије припремног рочишта, на које би власник школе глуме требало да дође са наногицом, из кућног притвора, биће заказан почетак суђења.

Мирослав Алексић, подсјетимо, био је ухапшен 16. јануара и у Централном затвору био је до 10. септембра, када је пребачен у кућни притвор. Учитеља глуме, прва је пријавила млада глумица Милена Радуловић, оптужбема се придружила Ива Илинчић, а потом су се полицији јавиле и друге њене колегинице.

Он је на саслушању у тужилаштву, према незваничним информацијама, негирао да је извршио ова кривична дјела.

Алексић се терети да је сексуално злостављао своје ученице у периоду од 2008. до 2020. године. Откривен је када га је пет дјевојака, међу којима су и глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић пријавиле полицији и испричале кроз какав су пакао пролазиле док су похађале часове глуме у Алексићевој школи глуме.

Због ових дјела Кривичним закоником њему је запријећена казна од пет до 15 година робије, односно од двије до 10 година затвора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 17:33