/ -Фото: Фејсбук
27/04/2022 u 18:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милица Ђурђевић: Путин се позвао на Косово и указао на двоструке аршине Запада

Руски лидер указао је на лицемјеран приступ западних политичких центара када је у питању територијални интегритет земаља чланица УН, казала је она

Предсједница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски оцијенила је да је руски предсједник Владимир Путин изјавом у којој се позвао на савјетодавно мишљење Међународног суда правде и косовски преседан хтио да укаже на политику двоструких аршина западних политичких центара.

Ђурђевић је након састанка делегације странке са амбасадором Русије Александром Боцан - Харченком казала да је таквој изјавом руски предсједник указао и на лицемјеран приступ западних политичких центара када је у питању територијални интегритет земаља чланица УН.

- Покушај да се изјава предсједника Руске Федерације у којој се позвао на савјетодавно мишљење Међународног суда правде и косовски преседан представи као наводно одустајане Русије од подршке суверенитету и територијалном интегритету Србије представља дио хибридног рата који се последних мјесеци интензивно води против Русије- казала је Ђурђевић.

Додала је да је циљ такве пропаганде да се збуни српска јавност и да се подрију подршка и повјерење које Русија ужива у српском народу.

- Став Руске Федерације према Косову и Метохији остаје непромијењен. Русија је чврсто привржена поштовању Резолуције 1244 и међународног права, што је током нашег сусрета још једном потврдио и амбасадор Харченко- закључила је Ђурђевић Стаменковски. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:46