Osuđivan 29 puta / - SKRINšAT
12/07/2022 u 18:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Miljan R.(34) iz Prokuplja rekorder po uslovnim kaznama - osuđivan 29 puta

Osuđivan zbog raznih krivičnih djela poput nasilja u porodici, krađe, teške krađe, posjedovanje narkotika, nasilničkog ponašanja. Za prebijanje oca osuđen na kućni pritvor u kuću u kojoj živi sa ocem kojeg je pretukao

Miljan R. (34) iz Prokuplja rekorder je po broju uslovnih osuda, osuđivan je čak 29 puta a jednom je bio i u zatvoru. 

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda u tom gradu, MIljan je osuđivan zbog raznih krivičnih djela poput nasilja u porodici, krađe, teške krađe, posjedovanje narkotika, nasilničkog ponašanja.

Protiv njega su u toku još dva sudska postupka- jedan zbog šumske krađe, drugi zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja djela.

Najneverovatnija presuda protiv Miljana R. je zbog nasilja u porodici, jedina koja se završila, kakvom-takvom, osuđujućom presudom.

Osuđen je zbog porodičnog nasilja i to prebijanja oca. Iako je u pitanju porodično nasilje, Miljanu nije izrečena uobičajena mjera zabrane prilaska, ali je ipak osuđen. Ali, presuda je zapanjujuća - osuđen je na kućni zatvor i to u istom domaćinstvu u kome živi njegov otac koji je oštećeni i žrtva u tom postupku.

Kada se vijest o tome pojavila u medijima, nastala je uzbuna u Prokuplju, ali ne zbog logičnog pitanja koje se samo nameće - kako je moguće da neko bude osuđen uslovno toliko puta, već ko je to dojavio medijima.

Nova.rs prenosi da je u sudu, tužilaštvu i policiji Prokuplja u toku interna istraga koju sprovode službe čiji pripadnici nisu iz Prokuplja.

Cilj im nije da ustanove kako je moguće da neko postane rekorder Srbije po broju uslovnih kazni, da li ga i ko štiti, da li je neko zloupotrijebio položaj, trgovao uticajem, uzeo novac ili nešto treće.

Glavno pitanje za ove institucije je ko je uzbunjivač koji se usudio da medijima pošalje priču o Miljanu R.

IZ Suda u Prokuplju rekli su da je Miljan R. kod njih osuđivan 9 puta, ali su dodali da je jubilarni, 10. put, Miljan R. osuđen zatvorskom kaznom, a ne na uslov. Od prethodnih devet, kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Prokuplju, 5 puta je osuđen uslovno, a 4 puta novčanom kaznom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 12:10