/ МАРКО МИЉКОВИЋ И ВЕЉКО БЕЛИВУК, ФОТО: МУП РС
18/02/2022 u 09:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљковић описао однос са "шкаљарцима": Кораћ организовао покушај ликвидације мене и Беливука у Тивту

Ја са њим нисам у завади, он је у завади са мном, наводно је рекао Миљковић, који је оптужен за низ бруталних убистава у кући у Ритопеку

На информативном разговору у полицији десна рука Вељка Беливука,Марко Миљковић, испричао да он против блиског сарадника Луке Бојовића и "шкаљараца" нема ништа против, пише Kurir.rs.

Миарко Миљковћ, звани Маре Месар, који је означен као најближи сарадник Вељка Беливука, с којим је предводио криминални клан, на саслушању у полицији означио је Филипа Кораћа као организатора наводног покушаја њихове ликвидације на аеродрому у Тивту!

Како Курир незванично сазнаје, на питање да ли су њих двојица у сукобу, Миљковић је изјавио да он против Кораћа нема ништа.

- Ја са њим нисам у завади, он је у завади са мном - наводно је рекао Миљковић, који је оптужен за низ бруталних убистава у кући у Ритопеку, али није објашњавао због чега мисли да Кораћ има проблем са њим.

Избегли смрт у Тивту

Марко Миљковић и Вељко Беливук, подсјетимо, боравили су као гости вође кавачког клана Радоја Звицера у Црној Гори у јануару прошле године. У Србију је требало да се врате 22. јануара, али је црногорска полиција саопштила да је спријечена њихова ликвидација, која је била планирана на аеродрому у Тивту док буду чекали у ред за чекирање карата. Боравак у сусједној држави због тога су продужили до 30. јануара, када су се вратили у Србији.

- Чим су слетјели на аеродром "Никола Тесла", полиција их је спровела на саслушање. Приведени су и Марко Будимир и Владимир Грек, који су их чекали испред, као и још неколико момака. Још тада полиција им је одузела телефоне. Од њих су узете изјаве и исте вечери су пуштени - подсјећа саговорник Курира. У пресретнутим телефонским комуникацијама припадника клана, који су већ били на мјерама полиције јер су се увелико прикупљали докази против ове криминалне групе, откривено је да су те вечери они били у паници јер су били убеђени да Беливук и Миљковић неће бити пуштени на слободу.

Неће судити "шкаљарцима"

Приђеш и пуцаш, лагано...

Припадници криминалне групе блиске шкаљарском клану, за које се сумњало да су планирали да 22. јануара прошле године на Аеродрому Тиват убију вође београдског огранка кавачког клана Вељка Беливука и Марка Миљковића наводно су размењивали поруке са стриктним упутствима која су дата убици. Међутим, подгорички Виши суд прекјуче је одлучио да се наводним атентаторима не суди, јер нема доказа да су планирали да убију Беливука и Миљковића, али на ову одлуку тужилаштво има право жалбе.

Одлука суда: Нема доказа да је планирано убиство Беливука и Миљковића у Тивту

- Ти лагано, као да није твој посао, на пет-шест метара, па онда у два скока му приђеш, метак у главу и пуни спринт на ауто, пун гас... Ту нико неће имати времена, од тренутка пуцања, док истрчиш напоље, да потегне пиштољ. Обавезно панцир обуци, па и њега запали - пише, наводно, у поруци коју је Јанко Вукадиновић, који је био означен као налогодавац, послао свједоку-сараднику Каменку Кучу.

- Настала је пометња због хапшења на аеродрому, у паници су бацане неке картице за мобилне телефоне и касније су препричавали и изјаве које су Миљковић и Беливук дали полицији, али и дешавања у Црној Гори - додаје саговорник Курира. Он подсјећа да су приликом саслушања у црногорској полицији Беливук и Миљковић изјавили да не знају ко би желио да их убије, као и да су изјавили да су били на бабинама код вође "кавчана" Радоја Звицера. Наводно, у том исказу нису помињали Филипа Кораћа.

Порука на тијелу убијеног

- Међутим, да су на све могуће начине покушавали да дођу до Кораћа, који важи за особу блиску Луки Бојовићу и шкаљарском клану, свједоче бројни докази прикупљени током истраге. Колико су били кивни на њега, свједочи чињеница да су једном од брутално убијених у Ритопеку, Горану Величковићу Гоксију, на леђа урезали поруку: "Кораћ пи*ка". То су фотографисали, а онда слику послали Кораћу или некоме њему блиском - додаје саговорник Курира.

Подсјетимо, у крвавом рату кланова убијен је и познати београдски адвокат Драгослав Миша Огњановић, који је заступао Кораћа, као и Кораћев телохранитељ Синиша Милић. Ови злочини још  нису решени, али оперативни подаци упућују да је Беливуков клан иза њих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:00