/ - FOTO: PRINTSCREEN KRIK/FACEBOOK/VIDEO, MUP RS
10/02/2022 u 22:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљковић тврди да је новац за услуге давао функционер СНС-а

Миљковић је на недавном саслушању изјавио да им је новац за услуге давао Папић, кога јавност у Србији зна као особу која је до скоро била блиска са министром одбране Небојшом Стефановићем

Ухапшене вође криминалне групе Вељко Беливук и Марко Миљковић на саслушањима пред Тужилаштвом за организовани криминал (ТОК) у претходном периоду, сем ликвидација за које се терете, говорили су и о услугама које су чинили за државу, пише Nova S.

Тако је Миљковић истакао да је новац за услуге које су чинили ишао преко Александра Папића, иначе власника једног таблоида и функционера Српске напредне странке (СНС).

Миљковић је на недавном саслушању пред тужиоцем изјавио да им је новац за услуге давао Папић, кога јавност у Србији зна као особу која је до скоро била блиска са министром одбране Небојшом Стефановићем.

-Питајте Папића колико нам је пара дао- рекао је Миљковић, између осталог.

Миљковић је и раније говорио о односу са Папићем, и то на саслушању поводом истраге за прање новца. Том приликом изјашњавао се о пореклу одузетих предмета - аутомобилима, некретнинама и скупоценим сатовима.

Између осталог, Папић је изјавио да је сат, марке “ролекс кристофер”, чија је вриједност 1.919,343 динара, наводно добио од Папића. На полеђини сата угравирано је "За брата".

-Ријеч је о сату марке “ролекс кристофер”, који је вриједан 1,9 милиона динара. Миљковић је на раније саслушању у тужилаштву питан о поменутом сату, на шта је он рекао да га је добио јуна 2020. од Александра Папића и то као поклон за ствари које је учинио за њега- писао је наш портал раније.

Иначе, Папић је широј јавност познат и као некадашњи блиски сарадник министра одбране, раније полиције, Небојше Стефановића. Стефановић је прије неколико мјесеци оптужио Папића да је сарађивао са групом Беливук-Миљковић.

Министар је на конференцији почетком октобра, сазвану како би одговорио на оптужбе бившег припадника МУП Илије Милачића који је изјавио да је за вријеме мандата Стефановића у МУП знао за кућу у Ритопеку у којој су се дешавала монструозна убиства, али да је тадашњи министар полиције на неки начин зауставио ту истрагу.

-Осуђени бивши припадник МУП Илија Милачић изрекао је бруталне лажи. Беливука и било ког члана клана нисам никада упознао, ни лично ни преко посредника га нисам контактирао. Зашто се покреће хајка? Они који јесу имали контакте са њим, сједели у београдским кафићима, одржавали комуникацију „Скај апликацијом“, покушавају да сакрију своју кривицу и пребаце на све друге само да они не одговарају. Ради се прије свега о Александру Папићу, за ког сам утврдио да човјек покушава да ми буде близак да оствари своје циљеве- рекао је тада министар на конференцији.

Иначе, како је наш портал открио, Вељко Беливук, најближи Миљковићев сарадник, недавно је такође изњео наводе да су радили услуге за државу. Беливук је прије неколико дана изјавио да је су он, Звонко Веселиновић и убијени Александар Станковић "послали момке да руше у Херцеговачкој".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:48