Александар Вулин / - гг
24/05/2022 u 20:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Вулин: Србија неће заборавити усташке злочине због уласка у ЕУ

"Ако наш пут у ЕУ води преко заборава наше мртве дјеце, онда тамо не треба да идемо", навео је Вулин

Српски министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да Србија треба да размисли да ли ће ући у ЕУ ако се од ње због чланства у Европску унију(ЕУ) тражи да прећути усташке злочине и да мирно сачека да се понове.

Вулин је реаговао на изјаву Зорана Милановића да Србија треба да размисли да ли ће ући у Европску унију ако тражи да се суди убицама српске деце у Олуји.

"Приликом стварања прве Југославије, од Срба се тражило да забораве злочине хрватских сатнија у Мачви и одмазди над Србима на простору данашње Хрватске, у другој Југославији се од Срба тражило да забораве Јасеновац, а сада им као један од услова за чланство у ЕУ траже да забораве протеривања и убијања Срба у "Олуји"", рекао је Вулин.

Он је поручио да Србија треба да размисли да ли ће уопште ући у ЕУ уколико се од ње тражи да заборави своје жртве и усташке злочине.

"Ако наш пут у ЕУ води преко заборава наше мртве дјеце, онда тамо не треба да идемо", навео је Вулин поводом пријетње хрватског предсједника Зорана Милановића да ће Србију коштати оптужница коју је подигла против четири висока официра Хрватске војске због ратних злочина у "Олуји", саопштено је из МУП-а.

"После Милановићевих упозорења да Србија треба да размисли да ли ће ући у ЕУ ако суди убицама српске дјеце, Србија заиста треба да добро размисли да ли треба да се труди да уђе у Европску унију по цијени лечења хрватских комплекса и извињавања за усташке злочине. Од Србије се тражи да због чланства у ЕУ прећути усташке злочине и да мирно сачека да се понове", поручио је министар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:36