Денис Миловановић / -РТС
12/06/2022 u 21:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Младић из Свилајнца пробудио се из коме после 10 мјесеци

Денис Миловановић(24) из Свилајнца прошлог љета доживео је тешку саобраћајну несрећу после које је пао у кому. Љекари крагујевачке болнице успјели да му сачувају виталне функције.

Младић Денис Миловановић пробудио се из коме у коју је упао прошлог љета када је доживио тешку саобраћајну несрећу из Свилајнца прошлог лета доживео је тешку саобраћајну несрећу после које је пао у кому.

Од тада десет мјесеци био је у болници у Крагујевцу чији су доктори успјели да сачувају виталне функције. Љекари вјерују да је изашао из коме захваљујући великој њези породице која је бринула о њему.

Денис у понедјељак креће на рехабилитацију у Хрватску, а породица и пријатељи прикупили су тек нешто више од половине потребне за његов опоравак.

Денис сада комуницира мимиком и стиском руке и то је чудо јер је десет мјесеци био у такозваној вигилној коми.

Мајка је испричала да је његове прве ријечи прочитала са усана.
Док је био у коми једина нада била је крајње специфична операција на мозгу у Хрватској, Јапану или Кини. За ту операцију и неопходну рехабилитацију било је потребно 60.000 евра.

Акције прикупљања помоћи организовали су Денисови другови. Како се он пробудио из коме без операције, прикупљених 35.000 евра породица ће искористити да одмах започне рехабилитацију у специјалној болници у Крапинским топлицама у Хрватској.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:17