Srđan Lalić / - MUP SRBIJE
07/07/2022 u 18:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monstruozni zločini Lalića: žrtvama čupao nokte, pržio ih peglom, gušio vodom i komadao njihova tijela

Lalić je Lazara Vukićevića, po naređenju Veljka Belivuka iz Crne Gore, pržio peglom, a potom mu je, zajedno sa okrivljenim Milošem Budimirom stavio gumeno crijevo u usta i pustio vodu. Vjeruje se da je Lakićević izdahnuo usled ugušenja. Njegovo tijelo samljeli u mašini za mljevenje i bacili u Dunav. Njegovi izumi su čupanje noktiju armiračkim kleštima i prženje udova

Srđan Lalić(37), koji je priznao krivicu na suđenju uhapšenim pripadnicima klana Belivuk pred sudom u Beogradu, bio je "mozak operacije" za mnoga mučenja koje je osišljavao i sprovodio pošto je putem Skaj aplikacije dobijao naredbe od Veljka Belivuka, prenose beogradski mediji.

Kako navode, Lalić je članovima Belivukovog klana naređivao najbrutalnije načine mučenja otetih pripadnika suprotnog kriminalnog klana i lično ih počinio.

On je na saslušanju kod tužioca pokušao da se predstavi kao intelektualac, IT stručnjak sa završenim fakultetom, negirajući teška krivična djela koja mu se kao pripadniku klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića stavljala na teret, ali je prije početka suđenja odlučio da sve prizna.

Tužilaštvo u Beogradu optužilo ga je za najkrvavije zločine u kući strave u Ritopeku, u kojoj su ljudi mučeni, pa ubijani na najteže načine, živi klani i komadani.

Za razliku od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i pripadnika njihovog klana, čija su se imena godinama provlačila u javnosti u kontekstu kriminala i navijačkih, tačnije huliganskih grupa, za Srđana Lalića javnost je saznala tek nakon hapšenja Belivuka prošle godine. Taj podatak poklapa se sa konstatacijom tužilaštva da je Lalić ranije neosuđivan, te da nema krivični dosije u policijskoj evidenciji.

Lalić je iz Rakovice, bio je interesantan javnosti najpre jer je najškolovaniji pripadnik klana, završio je fakultet, bavi se IT strukom, a navodno je trgovovao kriptovalutama na berzi. Od tog posla je, prema sopstvenom priznanju, mogao da zaradi 1.300 evra mjesečno. Neoženjen je, nema djecu, vlasnik je stana od 40 kvadratnih metara.

Zbog svog umijeća sa modernim tehnologijama, Lalić je u klanu bio zadužen za "Skaj" komunikaciju, uništenje i nabavku telefona i slično. Međutim, njegove duge, veoma bizarne veštine, isplivale su na površinu zajedno sa drugim jezivim detaljima o ovoj kriminalnoj grupi.

Naime, tužilac Lalića opisuje kao jednog od najbrutalnijih pripadnika ovog klana. Tako se u optužnici može vidjeti da je učestvovao u svim ubistvima koje se u ovom trenutku istim optužnim predlogom na teret stavljaju i da se posebno isticao po svojim morbidnim idejama.

Tako je, recimo, Lalić Lazara Vukićevića, jednoj od žrtava ovog klana, po naređenju Veljka Belivuka iz Crne Gore koji je putem "Skaj" aplikacije poručio: "Neka najviše pati", peglom pržio Vukićevića u kući strave u Ritopeku, a potom mu je, zajedno sa okrivljenim Milošem Budimirom stavio gumeno crevo u usta i pustili vodu u organizam. Veruje se da je Lakićević izdahnuo usled ugušenja. Potom su njegovo telo samleli u mašini za mlevenje i bacili u Dunav.

Među kodiranim imenima koje su na "Skaju" koristili članovi grupe, posebno isticalo Lalićevo - "Beri Mils" (Barry Mills), po ozloglašenom vođi američke bande "Arijevsko bratstvo" koju čine rasisti i neonacisti. Tako se, u jednom dopisivanju, može vidjeti da je upravo "Beri" kao novitet u mučenju žrtava uveo čupanje noktiju na živo "armiračkim kleštima".

U kontekstu jezivih detalja iz njegove krimi-biografije, interesantno je pomenuti i da su pojedini opozicioni lideri tvrdili da je bio zaposlen u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Suđenje Veljku Belivuku i njegovoj organizovanoj kriminalnoj grupi sudi se pred Specijalnim sudom u Beogradu za najteža krivična dela, a u ovoj nedjelji su za potrebe pripremnog ročišta izdvojena tri dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 16:39