Miljković i Belivuk / - MARKO MILJKOVIĆ I VELJKO BELIVUK FOTO: PRINTSCREEN/TV PINK
07/09/2022 u 16:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Miljković o monstruoznim zločinima: "Ubijeni nisu bili studenti teologije"

Belivuk i Miljković iskoristili su svoje vrijeme da ponove da im je sve ovo "napakovano", "izmontirano", uključujući i dokazne fotografije koje je pribavilo tužilaštvo

Pripremno ročište u predmetu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i pripadnika njihove navodne kriminalne grupe nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, piše N1. Ročište je danas nastavljeno izlaganjem uvodnih riječi preostalih dvoje branilaca, a zatim je krenulo izjašnjavanje optuženih sa prve optužnice protiv Veljka Belivuka i njegovih 29 saradnika za najteža krivična dela. Svoje izjašnjavanje prvo je imao prvooptuženi Belivuk, koji se saglasio sa uvodnim izlaganjem svojih branilaca.

Svi optuženi su uglavnom saglasni sa onim što su njihovi advokati rekli. Međutim prvooptuženi Veljko Belivuk i drugooptuženi Marko Miljković iskoristili su svoje vrijeme da ponove da im je sve ovo "napakovano", "izmontirano", uključujući i dokazne fotografije koje je pribavilo tužilaštvo. Osim Belivuka, kako je novinarima prenio drugi advokat, oštar nastup imao je i Miljković.

On je kazao da "žrtve nisu bili studenti teologije" i da "ako nema obdukcionog nalaza, čovjek nije mrtav".

- Ove žrtve nisu bili studenti teologije. Biti mrtav nije krivično djelo. Ubiti je krivično djelo. Ako nema obdukcionog nalaza, čovjek nije mrtav. Supruga Zdravka Radojevića vjerovatno njega i dalje krije. Svi svjedoci saradnici su vama patolozi pod hipnozom, kazao je Miljković na sudu.

Miljković je pokušao da dovede u pitanje i ono o čemu su govorili svjedoci saradnici, a njih je trojica. Na ročištu nije bio prisutan optuženi Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj je ova grupa prema navodima optužnice ubijala svoje žrtve, jer se nalazi u izolaciji zbog zaraze korona virusom. To je razlog zbog kog druga optužnica koja Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 osoba tereti za dva teška ubistva nije pročitana danas. Ova druga optužnica potvrđena je početkom juna, a u julu je spojena sa optužnicom koja Belivuka i njegovih 29 saradnika tereti za pet teških ubistava, otmice, silovanje, mučenje, trgovinu drogom i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

U veoma obimnoj optužnici napisanoj na više od 300 strana, do detalja je opisano kako je navodno grupa Veljka Belivuka najprije mamila, a potom ubijala svoje žrtve. Tužilaštvo je to zaključilo na osnovu sadržaja poruka koje su članovi Belivukove grupe razmenjivali putem aplikacije za zaštićenu komunikaciju "skaj". Tu aplikaciju dešifrovala je francuska policija i podatke dostavila srpskoj. Međutim, odbrana na sudu pokušava da ospori ove dokaze, jer tvrde da su dobijeni na nezakonit način.

Advokat Nikola Ristović, koji je inače otkazao angažovanje svim svojim klijentima u ovom postupku, rekao je da je u sudnici danas tražio da se poruke sa Skaj aplikacije proglase nezakonitim dokazom i da se više neće pojavljivati na suđenju. Osim dokaza iz Skaj aplikacije postoje i svedočenja članova grupe koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom. Poslednji optuženi koji je potpisao sporazum sa tužilaštvom je Srđan Lalić, koji je do sada optužen za šest ubistava. On je u zamjenu za svedočenje o zločinima koje je ova kriminalna grupa počinila dobio kaznu od 18 godina zatvora.

Prije njega sa Tužilaštvom su se nagodili i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, a nezvanično Hrvatin je dobio 15, a Spasojević 14 godina zatvora, prenosi N1. Pripremno ročište biće nastavljeno sjutra izjašnjavanjem tužilaštva na predložene dokaze odbrane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 03:39