/ - Фото: МУП РС
20/01/2022 u 22:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Насмијани убица издао вође београдског огранка "кавачког" клана

Лалић се терети да је починио кривична дјела удруживање, пет тешких убистава, отмицу и нелегално држање оружја

Срђан Лалић (36), један од најближих сарадника Вељка Беливука и Марка Миљковића, покушао је да добије повлаштени статус и спаси се најстроже казне, али у томе није успио, преносе Novosti.rs. 

Без обзира на то што је описао све злочине криминалне групе, београдског огранка "кавачког" кланау којима је и сам учествовао, и детаљно пружио податке о њиховом функционисању, његов захтјев да се домогне позиције свједока-окривљеног је одбијен.

Окривљени Лалић је, према незваничним сазнањима, од самог почетка слао сигнале да је спреман на сарадњу са полицијом и тужилаштвом. Послије хапшења, почетком фебруара прошле године, у првом тренутку је одбијао да одговара на питања, али чим су стигли први докази, добављени преко заштићене апликације "Sky", одлучио је да проговори, преноси лист.

Кривична дјела удруживање, пет тешких убистава, отмица и нелегално држање оружја

- Овај припадник групе је дао све од себе да се заштити - каже саговорник Новости и додаје:

- Навео је да је све радио по налозима Беливука и Миљковића и да није смио да им се супротстави, јер их се плашио. Детаљно је описао хијерархију и ко је шта радио, како се понашао, ко је наређивао и смишљао монструозности. Испричао је и разлоге отмица и бруталних ликвидација. Говорио је и о сарадницима из полиције, али и других државних органа.

Лалић се терети да је починио кривична дјела удруживање, пет тешких убистава, отмицу и нелегално држање оружја - истиче извор близак истрази.

- Без обзира на то што је показао да је спреман на сарадњу, јер је испричао и више него што су га питали, тужилаштво је сматрало да има довољно доказа и без његовог свједочења. Сматра се да злочини, за које се терети, захтјевају адекватну казну, а не повластице. Он је, послије свега, изразио и кајање.

Лалићев осмијех никога није оставио равнодушним

Истрагом је утврђено, захваљујући доказима који су прикупљени, посебно на основу фотографија које су преузете са апликације "Скy", да је Лалић учествовао у убиствима Милана Лјепоје, Александра Глигоријевића Пукија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића и Горана Величковића Гоксија. Он је, такођер, у овој криминалној групи био задужен и за набавку и одржавање криптованих телефона са поменутом апликацијом.

Без обзира на сва злодјела за која се сумња да их је починио, јавност је згрозила фотографија која је "скинута" са апликације "Скy". На њој се виде Вељко Беливук, Лалић и измрцварена жртва. Лалићев осмијех никога није оставио равнодушним.

У оптужници се наводи да су припадници групе Беливука и Миљковића, жртве киднаповали, а потом их пребацивали у "кланицу", како су звали кућу смрти у Ритопеку, гдје су убијани људи. Жртве су клали и давили, али и усмрћивали ударцима у главу.

Срђан Лалић се нашао и на кривичној пријави за отмицу и убиство Николе Митића (33). То је шеста жртва за чију смрт су прикупљени докази. Он је отет на Дедињу, испред амбасаде САД, а потом пребачен у просторије ове криминалне групе на стадиону у Хумској, гдје су га мучили.

Како тврди тужилац, поред физичког малтретирања Митића, Лалић се позабавио и брисањем видео-записа са стадиона, на којима је био забиљежен улазак жртве у њихову "базу". Беливук и Миљковић су, затим, донијели одлуку да се претучени Митић пребаци у викендицу у Ритопеку и тамо убије. Окривљени Милош Будимир, Лалић и Дејан Тешић одвезли су жртву у Ритопек.

- На основу упутстава и наредби Беливука и Миљковића, које су слали преко "Скyа", Митићу су најприје, у њиховој "кланици", како су називали скривену просторију у гаражи, одсјекли прст на нози, потом су га давили, а на крају заклали.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:40