фото: Нова С / - фото: Нова С
30/01/2022 u 10:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ненад Периш вјерује да му је син жив: Врати се кући, ништа те нећу питати

Има право да као отац вјерује да ће сина након свега загрлити и повести у дом у Хрватску гдје му се налазе сестре и мајка

Младић из Сплита Матеј Периш (27) нестао је, у ноћи између 30. и 31. децембра, када је оставио своје другове у београдском клубу "Готик" и највећа мистерија која мучи његовог оца Ненада Периша ових дана јесте то гдје му је син.

Несрећни отац каже да се истрага није много помјерила претходних дана и да му двије ствари нису јасне – гдје је желио да оде Матеј и зашто се вратио ка Сави када му је она била испред.

 - Он зна свог тату. Њему не требам ништа поручити. Матеј зна свог тату и зна да га нећу ништа питати већ да ћемо ићи кући – каже Ненад Периш, а сузе и бол који осећа не може да прикрије.

Има право да као отац вјерује да ће сина након свега загрлити и повести у дом у Хрватску гдје му се налазе сестре и мајка.

 - Прошло је 30 дана, а нико не зна гдје је тачно мој син. Оно што ми је за сада познато јесте да је мобилни у ријеци био и да је дошао до Великог ратног острва. Немамо слику Матејевог ни уласка ни изласка из воде. Оно што сам ја видио гледајући камере примијетио сам да је мој Матеј три пута заустављао такси. Са двојицом није комуницирао, већ само са трећим таксистом који му одбија вожњу. То ми говори да је он дефинитивно негде хтио отићи. Такси му је требао - тврди Периш и каже да "све у вези телефона говори да је Матеј у ријеци - изјавио је Ненад Периш.

Како сам каже у петак га је позвала хрватска полиција и обавијестила га да долазе у Београд. Да ли су они нашли неке доказе који могу ријешити мистерију "Матеј", Периш није упућен, јер се такве ствари не саопштавају телефоном.

 - Полиција ме је обавијестила да ће претресати Велико ратно острво. Колико знам то су радили и прије дроновима. Инспектори су ми објаснили да је острво у депресији у односу на Саву. Након претраге рекли су ми да нису пронашли ништа што би промијенило даљи тог истраге. То острво ми је дало наду да ће можда нешто открити везано за мог Матеју -  додаје Периш.

"У контакту сам са његовим пријатељем. Чуо сам се јуче са једним од њих. Ни они не знају шта је са Матејом. Тужни су као и ја, али не знају шта се догодило то вече у "Готику". Снимак Матеје поред ријеке мени ништа не значи. По томе не бих закључио да је мој син скочио у ријеку. Међутим, његов мобилни телефон указује да би то могло бити", изјављује отац несталог младића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:57