Palata Srbije / - Printscreen
15/03/2024 u 16:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nestalo 43.000 ordenja iz Palate Srbije, potjernica za bivšim državnim sekretarom

Osam osoba je uhapšeno, dok se za dvoje traga, zbog sumnje da su opljačkali desno krilo Palate Srbija i iz kancelarije u njemu odnijeli vrijedno državno ordenje.

Među osumnjičenima za krađu je i bivši državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen, za kojim se traga, saznaje Nova.rs.Kako je saopšteno, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam osoba J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica, među kojima je i Slobodan Homen, Treće tužilaštvo sudu podnijelo predlog za raspisivanje potjernica, piše Nova.rs.

Inače, Homen je srpski političar i advokat. On je u Vladi Mirka Cvetkovića bio postavljen na mjesto državnog sekretara Ministarstva pravde. Bio je član Državne komisije za tajne grobnice ubijenih od septembra 1944. godine i poslanik Socijaldemokratske stranke u Narodnoj skupštini Srbije.

Kako je poznato široj javnosti, bio je narodni poslanik u sazivu 2012-2014. godine. Aktivni je kolekcionar odlikovanja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije.

Ukradeno 43.000 ordenja

Podsjetimo, kako je saopštilo tužilaštvo, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a, izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrijednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su iznijeli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnijelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše potjernica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mjera obezbjeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:40