/ Фото: VALERY SHARIFULIN, ТАСС
05/06/2022 u 20:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Није сигурно да ли Лавров долази у Београд, Вучић се оглашава на државној телевизији

Подсјетимо, медији Данас и Вечерње Новости су писали да је Црна Гора забранила данас прелет авиона којим је Лавров требало сјутра да допутује у посјету Београду

Посјета руског шефа дипломатије Београду Сергеја Лаврова, која је планирана за сјутра је неизвјесна, незванично сазнаје РТС.

О томе ће сјутра у Дневнику на РТС-у говорити предсједник Србије Александар Вучић.

Црна Гора забранила прелет авиона Лаврову уочи посјете Србији

Подсјетимо, медији Данас и Вечерње Новости су писали да су Црна Гора, Сјеверна Македонија и Бугарска забраниле прелет авиона којим је Лавров требало сјутра да допутује у посјету Београду.

Истовремено, из Вучићевог кабинета стигла је најава да се сјутра у 10 часова прије подне састаје са руским амбасадором у Београду Александром Боцан-Харченком.

Подсјетимо, премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је ситуација око доласка Лаврова у Београд „изузетно компликована“ и да се логистиком његовог путовања бави Вучић.

- Заиста је невјероватно да је ситуација у Европи и у свијету таква да предсједник једне државе треба да се бави таквим стварима, као што је логистика око путовања једног министра иностраних послова од које зависи да ли ће доћи или не- рекла је Брнабић за телевизију Пинк и додала да су у питању проблеми са „прелетима“.

Вучић је такође саопштио да је посјета Лаврова већ заказана, те да је исход посјете неизвјестан док се она не одигра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:12