Knežević / -FOTO: BEOGRADSKI GLAS
21/01/2023 u 18:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikad nije odustao od principa: Preminuo čuveni profesor matematike Jovan Knežević

Knežević je nedavno suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak nakon prijave roditelja i tvrdnji da maltretira djecu

Profesor matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji Jovan Knežević preminuo je danas. 

Knežević je profesionalnu karijeru počeo 1986. godine u Šestoj beogradskoj gimnaziji.

Poznat po nadimku Joca Ubica, Knežević će ostati upamćen kao višestruko nagrađivani nastavnik i profesor koji je uvijek u prvi plan isticao znanje, zbog čega je često bio izložen različitim vidovima pritisaka koji su dolazili od roditelja, direktora i inspekcija.

Uprkos svemu, kako navode, Knežević nikada nije odustao od svojih principa.

- Odlazak profesora Kneževića predstavlja ogroman gubitak za njegovu porodicu, kolege i učenike. Forum beogradskih gimnazija pamtiće ga kao posvećenog pedagoga i velikog borca za prava nastavnika- naglašeno je u saopštenju Foruma.

Podsjetimo, profesor Knežević je nedavno suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak nakon prijave roditelja učenika jednog odjeljenja drugog razreda koji su se žalili na Kneževićevo ponašanje i stroge kriterijume ocjenjivanja.

Roditelji su u svojim optužabama tvrdili da Knežević maltretira djecu. Knežević je tada negirao sve optužbe, a Forum beogradskih gimnazija stao je uz profesora. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:04