Фото: МУП РС / - Фото: МУП РС
25/11/2021 u 14:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Ниш: Пало пола тоне марихуане-Вулин: Продаја дроге малољетнику да се казни као покушај убиства

Док је предсједник Србије Александар Вучић, док сам ја министар унутрашњих послова, Србија неће легализовати марихуану, нагласио је Вулин

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин одржао је данас састанак са руководством Управе криминалистичке полиције и честитао им на успјешно спроведеној акцији заплијене 520 килограма марихуане спаковане у 134 пакета у Нишу која је стигла са простора Косова и Метохије и била намијењена за даљу продају по градовима и мјестима Србије, саопштио је МУП те земље, пише Kurir.rs.

-Жестока борба Министарства унутрашњих послова са нарко-дилерима се наставља, било да је Србија транзитна земља или крајња дестинација за продају наркотика, са истом одлучношћу и борбом ухапсићемо сваког ко уноси и продаје дрогу у нашој земљи. Србија није и неће бити сигурно мјесто за продају наркотика нити сигурно мјесто за њихову даљу дистрибуцију. Србија никада неће бити сигурно мјесто за нарко-дилере и трговину наркотицима- поручио је министар полиције Александар Вулин коме су начелници и припадници УКП-а реферисали о свим детаљима и појединостима акције заплијене 520 килограма марихуане.

 Вулин је нагласио да је свака заплијена наркотика за полицију велики успјех и велика побједа.

Министар је указао да је полиција своју одлучност да се обрачуна са трговином наркотицима показала добрим резултатима оствареним у последњих годину дана, када је заплијенила више од осам тона наркотика и открила више од 40 илегалних лабораторија за узгој марихуане.

-Док је предсједник Србије Александар Вучић, док сам ја министар унутрашњих послова, Србија неће легализовати марихуану и искрено се залажем за то да се продаја дроге малолетном лицу санкционише и третира као покушај убиства- поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, ухапсили су једну особу због постојања основа сумње да је извршила кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и том приликом заплијенили око 520 килограма марихуане.

Полицијски службеници су, приликом заустављања теретног моторног возила у Нишу којим је управљао Н. И. (1976), прегледом возила пронашли 134 пакета марихуане која је, како се сумња, претходно преко Албаније стигла на АП КиМ и била намењена за даљу продају на територији Србије.

Осумњиченом Н. И. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

(Kurir.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:10