Marko Miljković i Veljko Belivuk / - MARKO MILJKOVIć I VELJKO BELIVUK FOTO: PRINTSCREEN/TV PINK
06/04/2022 u 21:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови детаље у истрази против Беливуковог клана

Беливук је, према ријечима Спасојевића, тражио да се прекрече канцеларије јер су неког пребили па су остали трагови крви

Док тужилаштво прикупља доказе за нове злочине Беливуковог клана, а суђење се одлаже, ни свједочење свједока сарадника и оптуженог Николе Спасојевића који је говорио о својим сазнањима о новим ликвидацијама не даје одговор на кључна питања – ко је давао логистичку подршку и политичку заштиту криминалцима, пише NIN преноси N1.

Судски поступак против групе Вељка Беливука се одлаже, док тужилаштво и даље прикупља доказе за злочине који до сада нису обухваћени оптужницом. Међутим, не испитује се повезаност ове групе са појединцима из институција и оптужница је и даље ограничена само на период од 2019. против групе која је очито имала и политичку заштиту.

То се не мијења ни са новим свједоком сарадником и оптуженим Николом Спасојевићем, који је говорио о својим сазнањима о убиствима Николе Митића и Горана Михајловића, што није обухваћено оптужницом. Спасојевић је у исказу пред Тужилаштвом за организовани криминал, у који је NIN имао увид, описао детаљно своја сазнања о ова два убиства.

Беливук сутра пред судом: "Види, лутко, Мексико у Београду"

Поводом убиства Николе Митића рекао је да га је преко Скај апликације позвао Беливук да хитно дође у просторије Партизановог стадиона које је ова група користила. Беливук је, према ријечима Спасојевића, тражио да се прекрече канцеларије јер су неког пребили па су остали трагови крви.

У Скај апликацији, коју су откриле француске службе, налазе се фотографије везаног Михајловића док је жив, као и фотографије након што је убијен и након што је спаљено тијело.

Сања Михајловић, мајка убијеног Горана, за NIN од 15. јула 2021. је испричала како је тражила да сазна шта се десило са њеним сином и да јој у полицији нису рекли да то има везе са Беливуком већ је то сазнала гледајући телевизију.

Родбина убијених младића протестовала је када је било најављено да ће се на телевизијама са националним фреквенцијама емитовати фотографије масакрираних тела. И поред њиховог протеста емитовање је трајало данима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:05