/ - UBIJENI RADOŠEVIĆ- FOTO: MUP RS
13/03/2023 u 16:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi detalji: Dva muškarca iz BiH pomagala ubicama Radoševića

U četvrtak, dan prije nego što je ubijen Ranko Radošević zvani Eskobar, dvije osobe su se interesovale da kupe automobil od njega

Dvojica muškaraca iz BiH za koje Više javno tužilaštvo traži raspisivanje potjernice zbog sumnje da su pomagali u ubistvu Nikšićanina  Ranka Radoševića Eskobara, navodno su dan prije zločina došli na auto plac žrtve i predstavili se kao potencijalni kupci vozila, saznaje "Blic".

U četvrtak, dan prije nego što je ubijen Ranko Radošević zvani Eskobar, dvije osobe su se interesovale da kupe automobil od njega. Kako se sumnja, u pitanju su dvojica državljana BiH.

(VIDEO) Pogledajte hapšenje osumnjičenih za ubistvo Radoševića

Prema saznanjima Blica, navodni kupci su bili na Radoševićevom placu gdje su rekli da žele da kupe jedan automobil. Radošević je dogovorio sa kupcima da dođu dan kasnije u 11 sati na pumpu i ponesu novac kako bi obavili kuprodaju.

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Nikšićanina, među njima i maloljetnica

Međutim, umjesto kupaca, došle su ubice.

Podsjetimo, Stefan Z. (28), Luka V. (25) i maloljetnica (17) uhapšeni su juče zbog sumnje da su učestvovali 9. marta u likvidaciji Ranka Radoševića zvanog Eskobar u jednom kafiću u Rušnju.

- Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobjegli sa lica mjesta automobilom marle “Golf 4”, koje su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog djela - kažu za "Blic" u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Njih troje je policija prejuče zatekla u štek stanu na Novom Beogradu.

Stan se, prema saznanjima "Blica" nalazio u prizemlju zgrade, a zgrada i okolina nisu pokriveni kamera. Pretpostavlja se da su izabrali takvu lokaciju kako ne bi bili primjećeni, ali i kako bi iz stana u prizmelju mogli lakše da pobjegnu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:24