Putin  / Foto: SPUTNIK/Алексей Даничев
27/12/2022 u 18:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novosadski opozicionari traže da se Putinu ukine titula počasnog građanina

Tom zločincu je mjesto u zatvoru, titula počasnog građanina je sramota za ovaj grad, tvrdi Petar Nikitin

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta u Novom Sadu, kao i pokreta koji okuplja Ruse koji žive u Srbiji uručiće sjutra predsjednici Skupštine Grada Novog Sada Jeleni Marinković Radomirović zahtjev da se ruskom lideru Vladimiru Putinu оduzme status počasnog građanina Novog Sada.

Zahtjev će uručiti pred početak sjednice Skupštine grada, predstavnici Akcije progresivne Vojvodine, Pokreta slobodnih građana, Ruskog demokratskog društva i Slobodarskog saveza slobodne Srbije – Grupe Oktobar.

Putinu je status počasnog građanina dodijeljen 2008. godine kada je na čelu Novog Sada bila Maja Gojković.

- Diktatoru i uzurpatoru i jednom od najvećih neprijatelja Rusije koju on uništava i sramoti i gotovo vodi ka nestanku, nije mjesto među počasnim građanima Novog Sada i bilo kod drugog grada. Mjesto mu je u zatvoru. Šteta koju je on napravio vjerovatno nijedan drugi vladar u istoriji Rusije nije učinio - rekao je Petar Nikitin, osnivač Ruskog demokratskog društva.

On dodaje da od Grada Novog Sada očekuje da uradi očiglednu stvar i da prosto izbriše ime tog “zločinca, lopova i ubice” sa spiska počasnih građanina, jer je to je sramota za Novi Sad. 

- Sramota je zbog više milona Ukrajinaca žrtava rata i Rusa koji su morali da pobjegnu iz svoje zemlje - zaključio je Nikitin. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:27