Маринко Роквић са сином Николом / - Новости
06/11/2021 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Од Маринка се опраштају бројни пријатељи и колеге; Од пјевача се опростио и Вучић

Бројне познате личности опраштају се од колеге и пријатеља преко друштвених мрежа

Маринко Роквић преминуо је у 68. години, а бројне познате личности опраштају се од колеге и пријатеља.

Предсједник Србије Александар Вучић опростио се на свом Твитер налогу од пјевача Маринка Роквића.

- Са великом тугом сам примио вијест о смрти Мариника Роквића, легенде наше народне музике и изузетног извођача који је својим наступима одушевљавао генерације поштовалаца добре изворне музике. Увијек ћемо памтити његов јединствени глас и таленат. Нека почива у миру - написао је Вучић.

Међу њима је и пјевачица Светлана Цеца Ражнатовић која се на свом Инстаграм профилу огласила и упутила последње збогом Маринку.

Наиме, она је објавила његову фотографију на којој је написала:

- Збогом легендо - написала је Цеца.

image

Маринко Роквић

- Инстаграм

Роквић никада није крио који клуб је украо његову љубав. Смрт Маринка Роквића погодила је све љубитеље музике, али и навијаче Црвене звезде, чији је велики навијач био естрадни умјетник. Он је своју љубав ка црвено-бијелима редовно истицао. Недавно је био и кандидат за члана скупштине ФК Црвена звезда. Редовно је био виђан на утакмицама фудбалског и кошаркашког клуба, са црвено-белим шалом око врата.

За себе је увијек волио да каже:

- Ја сам звездаш цио живот!

Са сином Николом често је посјећивао фудбалске мечеве клуба из Љутице Богдана. Из садашње генерације фудбалера Црвене звезде имао је неколико омиљених фудбалера.

image

Маринко Роквић

- ФБ Црвена звезда

- Познати пјевач, музички доајен који за собом оставља бројне хитове којих ћемо се заувијек сјећати и које ћемо са поносом пјевати, попут "Скитница", "Потражићу очи нешто зеленије", "Ти за љубав ниси рођена", "Занела ме светла великога града", "И кад ме сви забораве"... Још увијек одзвањају чувене реченице: "Ја сам звездаш цио живот!", пише на званичном сајту клуба.

Лепа Лукић није могла да се смири кад је сазнала за смрт колеге.

- Кукала сам из свег гласа кад сам чула, из свег колико сам га имала. Много ми је тешко. Никола је заузет не могу да га добијем. Хтјела сам да изјавим саучешће, и ево овим путем им изјављујем. Ми смо били 1999. године у Канади заједно, ухватило нас бомбардовање. Са њим сам била заробљена у једној кући. Нисмо често комуницирали телефоном, али много ми је тешко, био је духовит, знао је много вицева као и ја. Ко би рекао, чула сам да је болестан, данима сам звала на његов број, нико се није јављао. Сви ћемо ми за њим, неко прије, неко касније - рекла је Лепа у укључењу у "Новом јутру".

Нада Топчагић неутјешна је након Маринкове смрти и истиче да се свако вече молила да Роквић преживи.

- Не могу да вјерујем, не. Страшно сам погођена, молила сам се свако вече само да преживи све то, ја сам видјела по његовој Славици и по порукама да није добро, само су ми то написали - рекла је Нада кроз сузе.

- Ја сам Славици рекла шта год треба да сам ту и видјела сам по њиховом да нема ништа од тога, само је рекла да није добро и тако ми је написала. Грозно се осјећам, отишла ми је цијела младост и дио живота, ја сам само викала ''Пребродиће, пребродиће'', не могу да вјерујем - додала је Нада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:24