Policija / - (FOTO: MUP SRBIJE/INSTAGRAM)
14/06/2024 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Određeno zadržavanje majci koja je zbog ocjena pretukla nastavnicu

Policija u Srbiji uhapsila je ženu kojoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, nezadovoljna ocjenom koja je zaključena njenom sinu, nastavnici uputila prijetnje, vrijeđala ju je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predjelu stomaka.

MUP Srbije je saopštio da joj je određen pritvor do 48 sati.

Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je 13. juna u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna ocjenom koja je zaključena njenom sinu, uputila oštećenoj nastavnici prijetnje po život i tijelo, vrijeđala ju je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predjelu tijela nanijevši oštećenoj lake tjelesne povrede, navodi u saopštenju Tužilaštvo.

Majka zbog ocjene pretukla nastavnicu biologije u beogradskoj školi

Nastavnici su u KBC Zemun konstatovane višestruke lake tjelesne povrede, piše u saopštenju MUP-a Srbije.

Usljed radnji okrivljene oštećenoj je, po sopstvenoj izjavi, povrijeđeno ljudsko dostojanstvo i osjeća strah za svoju bezbjednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi, dodaje u saopštenju.

Javni tužilac će 15. juna saslušati okrivljenu o svim okolnostima događaja.

- Svjesni učestalosti napada na prosvjetne radnike, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će predlagati najstrože sankcije i na taj način uticati na bezbjednost svih građana i očuvanje obrazovnih institucija - zaključuje se u saopštenju.

MUP navodi da je osumnjičenoj određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jul 2024 08:57