Пантићеве убицеи даље на слободи (фото Новости) / - Милан Пантић
11/06/2023 u 17:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održan godišnji pomen novinaru Milanu Pantiću: Ubijen prije 22 godine ispred zgrade

Pantić je ubijen 11. juna 2001. godine ispred zgrade u kojoj je živio u Jagodini

Pomenu i polaganju vijenaca i cvijeća kraj biste Milana Pantića prisustvovali su članovi porodice i kolege novinari. Kako je podsjetio Veran RTCG portal.

– Ovaj transparent koji i danas držimo u Jagodini, a na kome piše ‘Istina je naša pobjeda‘ je bio i na tom pomenu. Drago mi je da je danas i na ovoj komemoraciji posvećenoj Milanu Pantiću veliki broj kolega, ali to očigledno nije dovoljno. Mi tu istinu već znamo, nama je važna pravda, u ovom slučaju da počinioci i nalogodavci budu u zatvoru – rekao je Matić.

On je kazao da se očekuje da će međunarodna podrška u ovom slučaju, jer je, kako je naveo, "očigledno da nema dovoljno političke riješenosti i volje u Srbiji da se ovaj slučaj privede kraju".

– Očekujemo osuđujuću konačnu presudu u slučaju Slavka Ćuruvije i očekujemo podizanje optužnice za slučaj ubistva našeg kolege Milana Pantića. Ostaćemo čvrsto vezani za uvjerenje da je nekažnjivost aposlutno nedopustiva jer ona samo produkuje novo nasilje – rekao je Matić.

On je dodao i da je Srbija ustala protiv nasilja, kako je istakao, u jednom velikom kapacitetu.

– Očigledno da se nasilje prelilo ne samo kada je riječ o novinarima već i drugim segmentima života. Ni škole nam nisu bezbjedno mjesto. Upravo zbog toga, pored istine i pravda je veoma važna. Moramo se za nju boriti – poručio je Matić.

Pantić je, podsjetimo, bio dugogodišnji dopisnik "Večernjih novosti". Ubijen je u ulazu zgrade u kojoj je živio u Jagodini dok se vraćao iz prodavnice.

Nalogodavci i izvršioci tog zločina do danas nisu identifikovani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:57