Бећковић / Фото: Нова С
03/12/2021 u 11:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оља Бећковић: Нисам сигурна ко кога више избјегава, ја Вучића или он мене

"Утисак недеље" преживио и Коштуницу и Тадића, али вријеме Вучића ипак није

Kултна емисија „Утисак недеље“ ауторке Оље Бећковић почела је да се приказује 1991. године.

За 30 година ауторка је промијенила неколико ТВ станица на којима се ова емисија приказивала, друштвене околности су се мијењале, а многи из политичког живота само су мијењали улоге које имају у јавном животу.

Емисија је првобитно почела да се приказује на Студиу Б од 1991. године, све до 2002. године када се сели на Б92 на којој се емитовала све до њеног гашења 2014. године.

Проблем са „Утиском недеље“ настао је када је уредништво медијске куће Б92 предложио Бећковић да емисију са националне фреквенције ове телевизије прејмести на кабловски канал „Б92 инфо“ који покрива 60 одсто Србије.

Оља је од почетка као јединог одговорног за укидање емисије наводила тадашњег премијера, а садашњег предсједника Србије Александра Вучића истичући у више наврата да је њена емисија преживјела вријеме Војислава Kоштунице и Бориса Тадића, али вријеме Вучића ипак није.

На питање како изгледа развој емисије у ове три деценије и може ли упоредити саму емисију али и друштвени контекст када сте почели и радили деведесетих и данас, Бећковић у интервјуу за Данас каже да је то мало језив податак кога истински није свјесна.

- Тридесет година опстанка Утиска је тридеценејиска потреба гледалаца да се недељом увече увјере да нису једини који одбијају да се праве мртви док су живи- додала је она. 

Одговарајући на питање да ли јој професионалне стране недостају гости из владајућих структура, Оља наводи да нико од „скоро свих“ српских политичара није гостовао добровољно, осим актуелног предсједника Србије.

- Сви остали су гостовали његовом одлуком, више не гостују његовом забраном. Нисам сигурна ко кога више избјегава. Ни људски, ни професионално нисам заинтересована да се прослављам питањима без одговора- поручила је Бећковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 16:31