Danka Ilić / - SCREENSHOT/ FACEBOOK
02/04/2024 u 09:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osmi dan potrage za malom Dankom: Pretražuju se kuće i stanovi u Banjskom Polju

Istraga je proširena na teritoriji cijele Srbije, a u istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, kazala je za RTS Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. MUP Crne Gore apeluje na građane da obaveste Interpol ako imaju podatke o Danki.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je u ponedjeljak da je u toku potraga za nestalom djevočicom Dankom Ilić (2) iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da ukoliko imaju informacije o nestaloj djevojčici o tome obavijeste kancelariju Interpola u Pogdorici, prenosi N1.

Helikopteri MUP-a nadlijetali su širu oblast jesta nestanka djevojčice.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se deevojčica tu nalazila.

MUP nastavlja operativni rad, kako je saopšteno.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao žutu potjernicu. Srbin koji živi i radi u Beču snimio je dvije žene na ulici glavnog grada Austrije pored kojih se igra djevojčica koja liči na dvogodišnju Danku Ilić, nestalu u okolini Bora. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu djevojčicu Danku Ilić, odmah obavijeste srpsku ili austrijsku policiju.

Djevojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Devojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.

Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

Major policije Bojana Otović Pjanović kazala je da je istraga o nestanku dvogodišnje Danke Ilić dinamična, opsežna i da se rade provjere svih mogućih činjenica i lica. Ona je dodala da su svi osumnjičeni, ali da ne želi da licitira na bilo koga.

- Svako moguće lice koje se nalazilo na mestu događaja ili u blizini se proverava. Ne bih mogla da kažem šta se to proverava - poručila je Otović Pjanović za RTS.

Policija ovog jutra proverava stanove i kuće u naselju Banjsko Polje u sklopu potrage za nestalom djevojčicom Dankom Ilić, javlja reporterka N1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:21