/ -FOTO: FEJSBUK
30/08/2022 u 12:32 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Palma dobio ulicu u Paraliji: Dobio sam i orden Svetog Save, uvijek sam među velikanima

Ja sam možda jedini Srbin koji je dobio ulicu za života u nekoj stranoj zemlji, kazao je on

Predsjednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma dobio je danas ulicu sa njegovim imenom u Paraliji.

Marković je izjavio da je "možda jedini Srbin koji je dobio ulicu za života" u nekoj stranoj zemlji, kao i da je to "mnogo jače nego kada neko dobije ulicu posthumno".

image
-FOTO: FEJSBUK

On je u pisanoj izjavi rekao da je ranije dobio i najviši orden Srpske pravoslavne crkve, Orden Svetog Save Prvog stepena, koji su dobili i teniser Novak Đoković i ruski predsjednik Vladimir Putin.

- Šta ću, uvijek se nađem na listi gdje su neki velikani. Ime ove ulice dijelim sa građanima Srbije, sa svima onima koji dolaze na odmor u regiju Pierija čiji je glavni grad Katerini. Oni koji prvi put dolaze u ovaj dio Grčke mogu da u navigaciji ukucaju ‘Ulica Dragana Markovića Palme’ i stići će do plaže- rekao je Marković.

Odlukom Skupštine grada Katerini u Grčkoj, predsedniku JS, poslaniku i predsjedniku Skupštine grada Jagodine dodijeljena je ulica koja od 29. avgusta ove godine nosi njegovo ime.

Tablu sa imenom Markovića otkrili su gradonačelnik grada Katerini Konstantinos Kuokodimos na čijoj teritoriji se nalazi ova ulica duga 6,5 kilometara i sam Marković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:04