/ foto SKRINšAT
27/12/2022 u 13:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Porfirije: Bolna činjenica da je poglavaru jedne vjerske zajednice zabranjeno da ode svojoj kući

Patrijarh je naglasio da je situacija na Kosovu veoma ozbiljna

Patrijarh SPC Porfirije rekao je da se, iako mu je juče zabranjen ulazak na Kosovo, nada da će uskoro biti sa ljudima na Kosovu, i apelovao na sve da utiču na odluku Prištine i omoguće mu odlazak u Pećku patrijaršiju.

Patrijarh je naglasio da je situacija na Kosovu veoma ozbiljna i da su tenzije dosegle tačku iz koje mogu da se otvore putevi kojima niko ne želi da krene, piše Kosovo online.

- Ja nemam mnogo toga što bih rekao ovom prilikom, a posebno posle jučerašnjeg dana, koji je za mene bio tužan, ali je važnije što je bio tužan za našu braću i sestre na KiM, za naše monahinje i monahe koji su očekivali da poglavar njihove crkve dođe u njihovu patrijaršiju i pomoli se bogu za naše ljude kojima nije lako, za mir u svijetu, a prije svega za međusobno razumijevanje, suživot i mir između Albanaca i Srba.

Jer sigurno je da samo mi između sebe svojim naporima možemo bolje razumjeti jedni druge. Ako postoji dobra volja može se naći put za bolji život. U ovom trenutku, bez obzira što mi je bilo zabranjeno da odem na Kosovo, ja sam siguran da ću, ne čekajući mnogo, biti sa njima tamo i da ću se sa njima moliti Bogu- rekao je patrijarh Porfirije.

Kako je naglasio, bolna je činjenica da poglavar ne može da ode u svoju kuću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:16