ИЛУСТРАЦИЈА - ФОТО: Управа полииције / - ИЛУСТРАЦИЈА - ФОТО: Управа полииције
27/06/2022 u 21:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Penzioner u Beogradu u kući krio milion eura od droge

Policija upala tražeći drogu, a pronašla torbe i kese pune novca, na novčanicama tragovi kokaina. Tužilaštvo traži da mu se sve oduzme

Beogradska policija pronašla je u kući penzionera Dušana Đ. (63) na Vračaru skoro milion eura za koji se sumnja da potiče od prodaje narkotika, piše Blic.

Kako navode, Dušan Đ, optužen je za pranje novca pošto je prilikom pretresa njegove kuće pronađeno 958.115,00 evra.

Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv droga po naredbi suda pretresli su kuću to tražeći drogu, nisu je našli, ali su našli ogroman iznos novca.

Novac u iznosu od 585.835,00 evra pronađen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i jedan ranac sa 159.980,00 evra, a na većem delu novca pronađena je droga kokain. Ostatak novca, od 212.300,00 evra, pronadjen je u papirnoj kesi u sefu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv Dušana Đ. podiglo je optužnicu za pranje novca. Novac je pronađen u sitnijim apoenima, a okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom poreklu. Pomenuti iznos daleko prevazilazi zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove porodice.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, pored predloga da optuženog proglasi krivim i i osudi po zakonu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu traži i da mu sud izrekne mjeru bezbijednosti oduzimanje predmeta - odnosno pronađenog novca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
10. avgust 2022 12:29