/ Фото: Србија Данас
24/07/2021 u 18:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петицију подршке Вучићу потписали и Аца Лукас и Марина Висковић

Против предсједника Србије се води медијски рат, углед Вучића се мора одбранити, пише у петицији

Инситут за политичко умрежавање из Србије покренуо је петицију за, како кажу, "одбрану угледа предсједника Александра Вучића, а међу потписницима налази се више од 100 особа.

Како преноси Нова.рс, међу којима су народни посланик Лав Пајкић, публициста Вања Булић, некадашњи министар Зоран Ђорђевић и инфлуенсерка Ружа Рупић.

Овај институт себе назива "патриотском организацијом", а Вучића подржавају у борби против „медијског рата“ који се води против њега.

- Медијски рат против Александра Вучића има опасне и крајње дестабилизујуће намере са циљем омаловажавања, како институције предсједника, која свој легитимитет црпи из директне и већинске подршке грађана на изборима и која по Уставу Србије изражава јединство свих њених грађана, тако и са циљем обесмишљавања судства и тужилаштва. Под изговором борбе против наводних криминалних структура у власти, оптужујући предсједника земље без икаквих материјалних и других доказа за тешка кривична дјела, дубоко су узнемирила српску јавност, ове структуре својим дјеловањем утичу на унижавање угледа институције предсједника државе и угледа Републике Србије у целини - наводи се у петицији.

Наводи се да су петицију потписали пјевач Аца Лукас, лидер Српске деснице Миша Вачић, Ивица Дачић, Горан Весић…

Међу потписницима има доста естрадних умјетника, међу којима су Леонтина Вукомановић, Марина Висковић, Ружица Рупић, Маја Николић, као и естрадни менаџер Саша Мирковић.

Подсјетимо, Портал Крик обајвио је прије неколико дана транскрипт изјаве шефа криминалне групе Вељка Беливука, званог Веља Невоља, који је тврдио да је сарађивао са Вучићем и да је лидер Србије од њега тражио бројне услуге. 

Беливукова изјава је изазвала велику пажњу јавности, а Вучић је казао да се са Беливуком и његовим сарадницима није састајао, те да је спреман да иде и на полиграф. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:27