Izvor: N1/arhiva / - IZVOR: N1/ARHIVA
13/06/2023 u 18:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Petković: Hapšenje po ličnom nalogu Kurtija

Kosovska policija bacala suzavac na ljude koji su bili na ulicama i nišanila slučajne prolaznike

Kurti je svojim današnjim izajavama a ubrzo i nasilnim dlima pokazao da je isključivo zainteresovan za sukobe i rat na Sveru KiM, reagovao je direktor Kancelarije za KiM Republike Srbije Petar Petković, nakon današnjeg hapšenja koje se dogodilo u Kosovskoj Mitrovici, prenosi Kossev.

– Njega je inače mjesecima jurila Kosovska policija i prijetila mu je hapšenjem zato što je istaknuti borac za srpske nacionalne interese i prava Srba na Sjeveru – dodao je Petković.

Potvrdio je navode da je M. M. uhapšen u podne u frizerskom salonu.

Sa druge strane, navodi da je ovaj salon bio „opkoljen sa osam blindiranih vozila Kosovske policije“, te da su oni „nišanili slučajne prolaznike“.

– Tokom hapšenja Kurti je bukvalno napravio opsadno stanje u Kosovskoj Mitrovici, ogroman broj oklopnih vozila iz južnog dijela Kosovske Mitrovice je ušao na Sjever Kosova i Metohije, takođe i ogroman broj pripadnika ROSU policije, koju su bacali suzavac na ljude koji su bili na ulicama u Sjevernoj Mitrovici i nišanili slučajne prolaznike – kazao je Petković.

Ujedno je pokazao fotografiju na kojoj se vidi kako pripadnici Kosovske policije nišane u jednu osobu.

Ovo hapšenje je, kazao je Petković, izvršeno u vrijeme kada se u Zvečanu održavao novi protest građana, a na kojem su okupljeni zahtijevali od Prištine da puste dvojicu Srba koji su uhapšeni 29. maja, kada je došlo do sukoba građana i KFOR-a.

– I umesto da oslobodi Radoša i Dušana, Kurti sada hapsi još jednog Srbina – kazao je Petković i istakao da 

Petković je dodao da M. M. nema kriminalni dosije, već da ima mnogo medaqa kao istaknuti sportista i trener kik boks kluba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:59