Fotografija Vučića u Plejboju / - TWITTER
23/03/2023 u 09:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plejboj iz 2004. u kojem je Vučić prodaje se za velike pare

U stilu Dionisa, danas predsjednik Srbije, Vučić je pozirao na krevetu u bijeloj košulji na kvadratiće i pokušaju rekreacije ležerne poze dostojne rimskih vladara, skoro nagovještavajući svoje ambicije u pogledu političkih težnji

„Urbani radikal nad Beogradom“... zvuči kao vic, šega, šala, pošalica. Ipak, u pitanju je naslov intervjua u izuzetno popularnom magazinu „Playboy“ iz 2004. godine u kom je književnica Isidora Bjelica postavila dvadeset pitanja ni manje ni više nego čovjeku koji će u godinama koje su uslijedile postati centralna ličnost političke scene Srbije – Aleksandrom Vučićem.

U stilu Dionisa, danas predsjednik Srbije, Vučić je pozirao na krevetu u bijeloj košulji na kvadratiće i pokušaju rekreacije ležerne poze dostojne rimskih vladara, skoro nagovještavajući svoje ambicije u pogledu političkih težnji.

Dok jednom rukom drži grožđe iznad glave, u krilima mu se nalazi činija sa voćem, a „najbolji student Pravnog fakulteta“ nije propustio da u kadar fotografije stidljivo provuče i knjigu.

Za naslovnu fotografiju intervjua odabrana je jedna malo umjerenija, gdje se, tada mlada nada radikala, smješka.

Međutim, nije sve u fotografijama. Ima nešto i u odgovorima.

Na fotografijama koje su dostupne na internetu, nažalost, nije moguće pročitati cio intervju.

Ipak, papir je od zaborava sačuvao anegdotu koja slikovito ilustruje čežnje mladog Vučić ka razotkrivanju „mutnih radnji“ po preduzećima, ali i da je upoznat sa osjećajem sramote, makar u određenim situacijama.

„Putovao sam u Podgoricu, prvim jutarnjim ljetom, onim u 5.45h. Mi, savezni poslanici, imali smo pravo na avionske karte, pa mi je greškom data karta na ime mog stranačkog kolege Dragana Todorovića. I tako ljubazni gospodin na čekiranju mi kaže: ‘Super, gospodine Vučiću, ja ću se sad praviti da vas nisam prepoznao i da ste vi gospodin Todorović, a sada priđite malo ako možete.’ Ja se tu oduševim, računam, sada će da mi otkrije nešto oko poslovanja firme, neke malverzacije, neku korupciju u najmanju ruku. Kada čovjek tiho reče: ‘Gospodine Vučiću, zakopčajte šlic.’ Kad u zemlju nisam propao! Nisam od blama došao sebi sljedeća tri dana“, opisao je Vučić.

Ono što svakako nije izostajalo tada, kao ni danas, jeste neosporivo samopouzdanje.

„Trudim se da djelujem starije i ozbiljnije, u stvari, mislim da mi je to i prednost. Vidite i sad u ovoj kampanji svi se trude da budu kao opušteni, kao tek što sam izašao iz kuće, a već radim, a toliko sam žurio da radim pred kamerama da ni kravatu nisam stavio. Znate, jedino ja sebi smijem da dozvolim pojavljivanje u odijelu i sa kravatom i da se i dalje vidi da sam najmlađi“, jedan je od njegovih „skromnih“ odgovora.

I tako se sada ovaj broj našao na licitaciji.

„Sada je ovaj intervju u Playboyu jedan nevjerovatan nadrealan novinarski raritet“, piše u opisu oglasa, gotovo ne mašeći poentu ni za milimetar.

Pored fotografija u boji i svakako trenutno neprocjenjivog intervjua, ovaj primjerak krasi i broširani povez i 112 stranica dobro poznatog i širom svijeta prepoznatljivog magazina.

Na stranici se sada vide samo neki odgovori, ali neki stariji se sjećaju da je upravo u tom broju govorio o svojim omiljenim bendovima i muzičarima.

Ako se pitate koja je cijena – u pitanju je prava sitnica!

Za kolekcionare ili bar ljubitelje lika i djela Aleksandra Vučića, ukoliko žele da ovaj primjerak imaju u svojim vitrinama ili uramljen na zidu, moraće da izdvoje čitavih 100.000 dinara, koliko iznosi cijena ovog broja.

(citymagazine.danas.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. maj 2023 17:49