Марко Миљковић и Вељко Беливук Фото: Принтсцреен/Тв Пинк / - Марко Миљковић и Вељко Беливук Фото: Принтсцреен/Тв Пинк
19/11/2021 u 18:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

По замолници Црне Горе: Саслушање Беливука и Миљковића 1. децембра

Црногорско тужилаштво упутило је замолницу 8. новембра, по којој је одмах поступило Тужилаштво за организовани криминал Србије

Вође организоване криминалне групе Вељко Беливук и Марко Миљковић биће 1. децембра саслушани у Тужилаштву за организовани криминал у Београду по замолници Црне Горе.

Они ће бити испитани у вези с убиством Дамира Хоџића и Адиса Спахића, као и киднаповањем Мила Радуловића Капетана, за шта их сумњичи црно-горско тужилаштво. Осим њих, исказ би требало да да и Небојша Јанковић.

Црногорско тужилаштво упутило је замолницу 8. новембра, по којој је одмах поступило Тужилаштво за организовани криминал Србије.

Још се не зна да ли ће тужиоци Специјалног државног тужилаштва Црне Горе присуствовати испитивању Беливука, Миљковића и Јанковића.

Барани Хоџић и Спахић, иначе шурак и зет, убијени су 14. октобра прошле године у једној кући у спу-шком насељу Стањевића рупа.

Претходно су намамљени, као и Радуловић, који је тада отет, а затим неколико дана касније и брутално ликвидиран. Сва тројица су, према оперативним са-знањима српских и црногорских безбједносних служби, била блиска шкаљарском криминалном кла-ну.

Због ових злочина у уторак су у подгоричком тужилаштву испитивани наводни припадници кавачког клана, предвођени Слободаном Кашћеланом. Нагађа се да су саслушани због најновијих сазнања да су пронађени остаци Радуловићевог тијела у ши-рем рејону Ловћена.

Наводно, до локације, као и осумњичених за овај злочин дошло се на основу података из транскрипата порука које су припадници кавчана размјењивали путем апликације Скy.

Подсјетимо у кривичној пријави 13 осумњичених, а да је познат чак и идентитет четворке која је од Спужа до Котора превезла Капетана, али и ко га је и на који начин убио.

Радуловић је, наводно, неколико дана био заробљен и за то вријеме кавчани су с његовог криптованог броја навлачили шкаљарце.

Тако је у Београду готово у исто вријеме киднапован и Лазар Вукићевић, за чију смрт су оптужени Беливук, Миљковић и чланови њихове криминалне групе.

Специјални суд у Београду продужио је у петак при-твор Беливуку, Миљковићу, као и за још 23 припадника њихове организоване криминалне групе, коју терете за најтежа кривична дјела, међу којима је и пет убистава.

Тројица оптужених у том случају нису у притвору, а двоје је у кућном притвору од прошлог мјесеца.

Ускоро ће им бити заказано суђење у Специјалном суду у Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:42