вељко беливук / - интернет
13/04/2022 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подигнута и друга оптужница против Беливукове групе

Овом оптужницом обухваћен је и Сенад Решовић, припадник групе који је ухапшен у октобру

Тужилаштво за организовани криминал подигло је нову оптужницу, другу по реду, против Вељка Беливука, Марка Миљковића и још 10 припадника њихове организоване криминалне групе којом се терете за убиство Николе Митића у августу 2020. године и Горана Михајловића у априлу 2019. године, речено је Тањугу у том тужилаштву.

Овом оптужницом обухваћен је и Сенад Решовић, припадник групе који је ухапшен у октобру, док су сви остали оптужени у притвору од 4. фебруара 2021. године и првом оптужницом, по којој треба да им почне суђење крајем априла, терете се за пет тешких убистава, трговину дрогом, отмице, силовање и оружје.

Такође је обухваћен и Драган Митровић који је ухапшен када и Решовић, али због сумње за саизвршилаштво у убиству Здравка Радојевића, које је већ обухваћено поменутом, потврђеном оптужницом против Беливукове групе.

Судски поступак против групе Вељка Беливука је више пута одложен, док тужилаштво и даље прикупља доказе за злочине који до сада нису обухваћени оптужницом. Међутим, не испитује се повезаност ове групе са појединцима из институција и оптужница је и даље ограничена само на период од 2019. против групе која је очито имала и политичку заштиту, пише НИН у последњем броју.

НИН додаје да је нови свједок сарадник и оптужени Никола Спасојевић у исказу пред Тужилаштвом за организовани криминал описао детаљно своја сазнања о ова два убиства.

Поводом убиства Николе Митића рекао је да га је преко Скај апликације позвао Беливук да хитно дође у просторије Партизановог стадиона које је ова група користила. Беливук је, према ријечима Спасојевића, тражио да се прекрече канцеларије јер су неког пребили па су остали трагови крви.

У Скај апликацији, коју су откриле француске службе, налазе се фотографије везаног Михајловића док је жив, као и фотографије након што је убијен и након што је спаљено тијело.

Сања Михајловић, мајка убијеног Горана, за НИН од 15. јула 2021. је испричала како је тражила да сазна шта се десило са њеним сином и да јој у полицији нису рекли да то има везе са Беливуком већ је то сазнала гледајући телевизију.

Родбина убијених младића протестовала је када је било најављено да ће се на телевизијама са националним фреквенцијама емитовати фотографије масакрираних тијела. И поред њиховог протеста емитовање је трајало данима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 07:34