/ - UNSPLASH, N1
26/05/2022 u 14:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подигнута оптужница против сарадника шкаљараца: Кораћу продужен притвор

Кораћев пасош је, како су објаснили надлежни у Хрватској, било немогуће детектовати на било ком граничном прелазу, јер се заправо ради о аутентичном документу

Против Филипа Кораћа, који се недавно предао хрватским органима који га сумњиче за фалсификовање исправа подигнута је оптужница, преноси Курир.рс. Кораћ важи за једног од сарадника шкаљарског клана.

Њему је и притвор продужен, преноси Телеграф. Незванично, Кораћ је имао фалсификован пасош под именом Слободан Коралија.

- Документ му је издат 2017. године у децембру. Пет година се тако кретао и није детектован - рекао је саговорник из истраге овог случаја.

Кораћев пасош је, како су објаснили надлежни у Хрватској, било немогуће детектовати на било ком граничном прелазу, јер се заправо ради о аутентичном документу.

- Како је пак полиција открила Кораћа, односно чињеницу да користи лажни пасош, остаје мистерија. У децембру прошле године загребачко Општинско државно тужилаштво против њега је покренуло кривични поступак у одсуству, истражни судија му је одредио притвор и расписана је потјерница - навели су.

Кораћ је прије пет година у загребачкој полицији у Петрињској улици подигао пасош са својом сликом, а именом Слободан Коралија.

Филип Кораћ предао се полицију у Хрватској 26. априла јер је за њим била расписана потјерница због фалсифковања исправа. Медији су га означили као особу од највећег поверења Луке Бојовића. Бојовић тренутно служи казну у Шпанији и један од највећих непријатеља кавачког клана.

(Kurir.rs/Telegraf)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:05