/ ЈОВИЦА СТАНИШИЋ ФОТО: YOUTUBE
30/09/2021 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поднесена жалба: Хашки тужилац тражи доживотни затвор за Станишића и Симатовића

Жалба има укупно 680 страна, јер поред навода садржи и пратеће анексе са доказима

Тужилаштво Механизма за кривичне судове у Хагу поднијело је жалбу на првостепену пресуду којом су некадашњи челници ресора Државне безбједности Србије Јовица Станишић и Франко Симатовић осуђени на 12 година затвора због помагања и подржавања ратних злочина у Босанском Шамцу, јавља  Al Јazeera Balkans.

Симатовићу и Станишићу по 12 година затвора за ратне злочине

У жалби тужилаштво тражи да се Станишић и Симатовић прогласе кривим и за удружени злочиначки подухват из оптужнице и да их жалбено вијеће Механизма осуди на доживотни затвор, пише Тањуг.

Жалба има укупно 680 страна, јер поред навода садржи и пратеће анексе са доказима.

Жалбе ће поднијети и одбрана, пошто је недавно најавила да ће то учинити, а о њима ће одлучивати жалбено вијеће којим предсједава челник Механизма за кривичне судове у Хагу Цармел Агиус.

Симатовић и Станишић су проглашени кривим по свих пет тачака оптужнице као помагачи, али не и као учесници Удруженог злочиначког подухвата (УЗП), како је то тврдило тужилаштво.

Ово је друга првостепена пресуда, на коју њихова одбрана, која им је изречена након поновљеног суђења, јер је прва, којом су били ослобођени од свих оптужби, укинута по жалби тужиоца 2015.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:42