Фото: Kurir.rs / - Фото: KURIR.RS
31/03/2022 u 13:55 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полицајци оптужени за помагање Беливуковом клану: "Зажмурили" на пиштољ и новац

Према незваничним информацијама ријеч је о полицајцима Предрагу Л. и Бојану В. који су на дан хапшења Беливукове криминалне групе били задужени за претрес изнајмљеног стана

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је поднијело оптужни предлог Првом основном суду у Београду против двојице полицајаца због сумње да су сарадницима Вељка Беливука и Марка Миљковића помогли да током претреса њиховог изнајмљеног стана њихове колеге не пронађу "глок 19" за који нису имали дозволу, пише Kurir.rs.

- Прво основно јавно тужилаштво поднијело је оптужни предлог против П. Л. и Б. В. због извршења кривицног дјела помоћ уцониоцу после извршеног кривичног дјела у саизвршилаштву. Окривљенима је стављено на терет да су помогли учиниоцима кривичног дела В.Г. и С.С. који су оптужени у предмету ТОК због извршења кривичног дјела удруживање ради вршења кривичних и кривичног дјела недозвољена производња држање ношење и промет оружја и експлозивних материја, на тај начин што су као полицијски службеници СБПОК-а Одељења за сузбијање организованог кријумчарења опојних дрога приликом претреса стана на основу судске наредбе који су користили горе поменути, радње претресања извршили тако да онемогуће проналазак пиштоља марке „Глок 19" који је неовлашћено држан и био сакривен у стану, као и да новац који је пронађен нису одузели, нити су констатовали у записнику о претресању стана да су пронађена било каква новчана средства - саопштило је Прво основно јавно тужилаштво.

Како се наводи, у току доказног поступка саслушани су окривљени П. Л. и Б. В., и испитани су свједоци претреса и други свједоци, послицијски службеници коју су вршили претрес.

Оптужним актом Прво основно јавно тужилаштво у Београду је предложило да суд окривљене огласи кривим и изрекне им кривичне санкције по закону.

Како је Курир писао, према незваничним информацијама ријеч је о полицајцима Предрагу Л. и Бојану В. који су на дан хапшења Беливукове криминалне групе били задужени за претрес изнајмљеног стана у ком су боравили чланови криминалне групе Владо Георгиев и његова супруга Слађана Секулић у Хумској улици.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:28