За изборе регистровано 1.800.000 бирача / - интернет
10/06/2021 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Попис на Косову: Црногорци зависе од Српске листе

На основу косовског Устава, рјешавање формално правно положаја Црногораца неће бити могуће без сагласности и подршке Српске листе тачније званичног Београда

Попис становништа на Косову, који ће бити одржан на прољеће наредне године, посљедња је шанса да се црногорско етничко биће спаси од нестанка и потпуне асимилације у српску и бошњачку заједницу, упозорили су из Уније Црногораца Косова.

Предсједник тог удружења Слободан М. Вујичић сматра да је за тако велики, историјски подухват, потребна снажна, искрена и не двосмислена подршка званичне Приштине и Подгорице.

"Одлука да се попис становништва на Косову одложи за пролеће 2022. године, задња је шанса да се црногорско етничко биће до тада спасе од нестанка и потпуне асимилације у српску и бошњачку заједницу", казао је Вујичић.

Он је рекао да на основу косовског Устава, рјешавање формално правно положаја Црногораца неће бити могуће без сагласности и подршке Српске листе тачније званичног Београда.

"Стога од њих очекујемо конструктивну улогу по том питању. Јер како су подржавали Харадинаја, Тачија, Весељија, Љимаја и друге албанске лидере, не видимо ниједан оправдани разлог да не подрже уставно-правно признање Црногораца на Косову", рекао је Вујичић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:34